Ambientare confortabila si economica cu incalzire in pardoseala

Indiferent de tipul de spatiu in care este instalata solutia de incalzire in pardoseala, AnaCreon va asigura ca aceasta va oferi aceleasi beneficii si unei locuinte, dar si unui spatiu public foarte circulat. Dintre toate aspectele unui sistem de incalzire intotdeauna ne intereseaza cel mai mult criteriile calitative, aspecte care se transfera direct in ceea ce inseamna confortul generat si siguranta in utilizare.

Confortul oferit de un sistem de incalzire in pardoseala este o notiune mult mai complexa decat in cazul altor tipuri de incalzire, pentru ca implica nu numai componenta termica, ci si aspecte precum circulatia aerului, temperatura efectiva a suprafetelor ce incalzesc incaperile si efectul de ansamblu.

Deoarece in cazul incalzirii in pardoseala suprafata ce incalzeste este egala cu suprafata incaperii, variatiile de temperatura din interiorul spatiilor sunt mult mai mici. Daca in cazul unei incalziri cu radiatoare, caloriferul in sine atinge circa 50-60 de grade Celsius, in coltul total opus al incaperii se pot inregistra temperaturi de doar 18 grade. De asemenea, un astfel de tip de incalzire cu sursa punctuala genereaza diferente mari de temperatura si pe verticala, la nivelul podelei inregistrandu-se o valoare termica cu 10 grade mai mica decat la nivelul tavanului.

Testele efectuate de specialistii AnaCreon au aratat ca incalzirea in pardoseala ajuta la obtinerea aceleiasi temperaturi la nivelul picioarelor si la nivelul capului, confortul resimtit de utilizatori fiind maxim.

In stransa legatura cu distributia temperaturii pe verticala, circulatia aerului este un alt aspect pe care incalzirea in pardoseala il amelioreaza cu succes. Asa cum este cazul incalzirii cu sobe sau radiatoare, deci cand sursa de caldura este punctuala, diferentele de temperatura inregistrate in incapere determina si miscarea maselor de aer. Din acest motiv, chiar daca spatiul este inchis oricat de etans va fi perceput in permanenta un curent care creeaza disconfort si care face ca temperatura perceputa sa para mult mai scazuta decat in realitate.

Datorita incalzirii uniforme, incazirea in pardoseala elimina curentii de aer, fiind ideala pentru utilizarea in locuinte, dar mai ales in spatii precum camine de batrani, gradinite sau centre de sanatate, unde controlul termic si stoparea curentilor de aer sunt esentiale. Alte avantaje care deriva din obtinerea unei temperaturi uniforme sunt eliminarea fenomenului de antrenare a prafului si mentinerea permanenta a suprafetelor uscate.

Este evident acum ca sistemul de tip incalzire electrica in pardoseala pe care AnaCreon vi-l propune este o solutie care aduce confortul utilizarii tuturor tipurilor de spatii la cel mai inalt nivel din toate punctele de vedere, avand si o componenta economica eficienta care merita sa fie luata in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.