Gazonul sintetic si mediul inconjurator

Gazonul sintetic a fost creat pentru a substitui gazonul natural, imitandu-i vizibilitatea, senzatia la atingere si culoarea. Dar gazonul artificial este mai mult decat un substitut al gazonului natural. Reinventat de mai multe ori prin schimbarile aduse compnentetei sale, gazonul artificial prezinta oricarui potential utilizaor cateva avantaje pe care nu le putem neglija.

Dupa cum am mentionat si in primul paragraf, iarba artificiala este o imitatie din punct de vedere estetic si tactil al celui natural. Economisirea banilor folositi pentru intretinerea gazonului natural este marele avantaj al suprafetelor sintetice. Puteti uita de costuri cu nivelarea si tunderea ierbii, achizitia de utilaje si combustibili necesari derularii acestei activitati. De asemenea, se elimina total din costurile aferenta pastrarii sanatatii firelor de iarba, nemaifiind nevoie de achizitia de ierbicide si alte chemical impotriva daunatorilor. Astfel protejati si solul.

Cheltuielile privind irigarea gazonului sunt si ele excluse, deoarece textura gazonului sintetic asigura permanenta culorii “vii”, exact ca al firelor de iarba naturala. Firele artificiale sunt protejate si impotriva expunerii prelungite la soare, razelor UV si nu exista riscul deteriorariii acestora.

Dat fiind aceste avantaje pe care nu le putem neglija, gazonul artificial castiga din ce in ce mai multi utilizatori. Banii economisiti sunt consierabili si pot fi redirectionati catre tinte mai importante, va bucurati de aspectul “verde” al gradinii dumneavoastra o perioada mai lunga de timp. Este rezistent la conditii meteo schimbatoare, de la zile cu soare puternic pana la zile ploioase. Este prietenos si sanatos la contactul cu oamenii si animalele. Nu se pune problema reinsamantarilor si utilizarea solutiilor chimice pentru protectia impotriva altor insect c ear putea afecta firele de iarba, asadar este ecologic.

Fie ca este vorba de gardina proprie sau de mari spatii commune de recreere, gazonul artificial este intens exploatat pentru beneficiile sale, de ordin economic si ecologic. Atat organismele ecologice cat si autoritati publice incurajeaza utilizarea terenurilor cu gazon sintetic datorita avantajelor fata de mediul inconjuraotr si al esteticii amenajarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.