4 idei ingenioase prin care-ti reinnoiesti, rapid, biroul

Pentru multi angajați, timpul petrecut la birou rivalizeaza, de cele mai multe ori, cu perioada activa din mijlocul familiei. Aspectul biroului si atmosfera de lucru le influenteaza starea, precum si randamentul activitatii. Asa ca, reinnoirea biroului se poate dovedi o strategie de  HR, dar si una marketing, aplicata de multi manageri.

Asigura confortul necesar

Asigurarea conditiilor optime de munca reprezinta un interes comun pentru angajator si angajati. Daca esti un manager inteligent, stii ca o echipa relaxata la birou inseamna randament mai bun si, implicit, profit pentru companie. Pentru fiecare membru al echipei, conditiile de lucru sunt printre primele criterii, atunci cand aplica pentru un job. Pentru multe birouri, o mare problema in sezonul cald o reprezinta lipsa sau functionarea defectuoasa a unui aparat de aer conditionat. Solutia cea mai estetica, si, in acelasi timp, eficienta este o instalatie de climatizare, ascunsa intr-un sistem de tavane false, care racoreste atmosfera, fara sa provoace migrene sau imbolnaviri.

Spatiu personalizat pentru fiecare

Ramele personale, plantele, decoratiunile transforma un birou impersonal intr-un spatiu primitor, in care te simti bine. Atunci cand iti personalizezi locul de munca, obtii un randament mai bun, datorita confortului psihic. De aceea, ca angajator, incearca sa-ti consulti si membrii echipei, atunci cand conduci un proces de renovare. Ofera-le libertatea sa decida asupra unor aspecte, astfel incat sa se simta „acasa”, la birou.

Profita de fotosinteza

Privirea naturii relaxeaza mintea, iar lumina soarelui nu are decat beneficii. Acolo unde arhitectura cladirii iti permite, monteaza ferestre generoase, pe cat mai multe laturi. Cladirile mari de birouri au peretii exteriori construiti din sticla nu doar pentru a se diferentia de blocurile de locuinte, ci si datorita efectului luminii naturale asupra angajatilor. Daca nu este posibil, compenseaza lipsa razelor soarelui cu instalatii electrice de calitate, cu lumina calda si odihnitoare pentru ochi. La fel de folositoare pot fi si cateva plante care au nu doar rol decorativ ci si unul benefic sanatatii,  pentru ca produc oxigen. Alege plantele potrivite cu ajutorul unui specialist sau consulta-ti colegii, functie de locurile unde vor fi amplasate. Faptul ca plantele ajuta la recuperarea dupa activitati solicitante si la reducerea stresului le face o prezenta constanta in cabinetele psihologilor.

Depoziteaza eficient

Una dintre principalele cauze ale unei productivitati slabe este si lipsa unui sistem eficient de depozitare. Acolo unde nu exista organizare in documente – fizice sau electronice – se risipesc timp si energie pretioase, din partea angajatilor. Incorporarea unor spatii de depozitare a hartiilor tiparite si ordonarea lor pe categorii simple nu trebuie sa lipseasca din planul tau de reinnoire a biroului. La fel de importante sunt si celelalte elemente de papetarie, de la coli si instrumente de scris pana la echipamentele care iti fac viata mai usoara la birou. Pentru eficienta ta personala, fa curatenie in casuta de mail si pe ecranul de pornire al calculatorului, macar, o data la cateva saptamani. Altfel, orice incercare de a gasi un fisier de care ai nevoie se va asemana cu parcurgerea unui labirint intortocheat.

Reamenajarea unui birou se face functie de dimensiunile incaperii si de bugetul alocat. Pe langa schimbarile macro, ce tin de pereti, instalatii si echipamente, fiecare membru al echipei poate aduce ceva nou in spatiul ce i-a fost atribuit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.