City-trip: locuri sublime de vizitat la Napoli

Azi, directia sudul Italiei si regiunea sa Campania pentru un city-trip in Napoli. Dominat de Vezuviu, in fata unui golf magnific si inconjurat de mici insule, Napoli ramane unul din cele mai frumoase orase din Europa. Patrimoniul sau architectural, istoria sa, cultura sa si gastronomia sa fac din Napoli o destinatie de vis pentru un city-trip de weekend.

Pompei. Cu siguranta ai auzit vorbindu-se despre acest loc mitic in cadrul unui curs de istorie sau de latina. Pompei este un oras antic situat la aproximativ 24 de kilometri distanta de Napoli, in regiunea Campania. In anul 79 a fost distrus de catre o eruptie a Vezuviului care a provocat o ploaie de cenusa asupra intregului oras. Pompei este cel mai vizitat sit arheologic din lume.

Centrul istoric al orasului Napoli. Bazat pe fundatii grecesti si romane, Napoli este fara indoiala unul din cele mai frumoase orase din Europa. Centrul orasului Napoli, autentic si colorat, este de altfel inscris in patrimonial Mondial Unesco. Poti contempla multiplele capodopere adapostite de centrul vechi al orasului Napoli care traseaza diferitele ocupatii ale orasului de-a lungul vremii. Se regasesc in egala masura biserici imense (peste 400 de altfel) al caror stil variaza de la clasic la gotic, trecand pe la baroc. Fiecare din ele poseda propriile sale particularitati si se disting printr-o arhitectura speciala.

Ischia. Ischia, Procida si Capri reprezinta o serie de insule din golful Napoli. Nu, nu doar Capri exista aici, chiar daca este cea mai cunoscuta. Si Ischia merita sa fie vizitata macar o data. Traversarea dureaza aproximativ 40 de minute. Deoarece Ischia este o insula mai mica, ai putea crede ca o singura dimineata este de ajuns pentru a face turul principalelor puncte de interes insa nu este deloc asa. Este un loc bogat in patrimoniu architectural, in plaje, gradini si golfuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.