5 castele pe care trebuie sa le vizitezi

Fiecare castel este unic, chiar daca par asemanatoare. Fiecare are propria istorie si ahitectura si ne amintesc mereu de timpul trecut. Sunt dovezile istoriei. In ziua de azi, in numeroase casteluri sunt organizate activitati culturale, gastronomice si evenimente sportive. Am ales 5 castele pe care toata lumea ar trebui sa le viziteze macar o data in viata.
Castelul Neuschwanstein
Castelul se afla in Bavaria, Germania. A fost construit in secolul XIX-lea, pe un deal care se afla deasupra satului Hohenschwangau. Panorama din castel este uimitoae si peisajul cu munti este foarte frumos. De aceasta a devenit o atractie turistica, peste 1.3 milioane de oameni il viziteaza anual.
Le Mont Saint-Michel
Castelul este unul dintre cele mai memorabile obiective turistice ale Frantei. Este o insula mica, care se afla la limita dintre Bretania si Normandia. Din anul 1979 de afla pe lista patrimoniului mondial cultural UNESCO. A avut un rol important in istoria Frantei, iar acum sunt peste 3 milioane de vizitatori si este unul dintre cele mai vizitate locuri din Franta.
Castelul Hohenzollern
Acest castel simpatic, pictoresc, este un loc foarte vizitat din Germania. Este situat la aproximativ 50km sud de Stuttgart. Afost construit in secolul 11, dar l-au distrus in anul 1423. Dupa acesta a fost reconstruit intre anii 1454-1461, cu o structura mai mare si mai robusta.
Castelul Schwerin
Se afla pe insula lacului Schwerin, in Germania. Este un castel ca din povesti, inconjurat de peisajul uimitor al lacului si padurilor. Azi este unul dintre cele mai importante exemple al Europei, de istorie romantica si a fost numit Patrimoniu Mondial.
Castelul Chambord
Este construit in inima celui mai mare parc forestier din Europa. Se afla la doar 2 ore sud de Paris. Multumita arhitecturii renascentiste este un castel foarte cunoscut in lume. In prezent castelul functioneaza ca muzeu.
Indiferent daca iubesti sa vizitezi castele sau nu, macar o data ar trebui sa vizitezi cel putin unul dintre aceste castele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.