Despre poker in general

Pokerul este unul dintre cele mai populare jocuri de carti din intreaga lume, iar jucatorii trebuie sa mizeze sume de bani, atunci cand considera ca au in mana cea mai mare combinatie de carti, dintre toti jucatorii aflati la masa. Castigator in jocurile de poker, este cel care la sfarsit, are cea mai valoroasa mana de carti, sau ultimul care ramane cu carti in mana, dupa ce toti ceilalti au dat renuntat sa joace in acel tur.
Exista mai multe tipuri de jocuri de poker precum Omaha, Seven card stud, Five card draw, Razz, Texas hold’em, sau Horse (Hold’em, Omaha, Razz, Seven card stud, Eight – or – Better). Cel mai jucat joc de poker, este Texas hold’em. Acesta se bucura de milioane de fani peste tot in lume, fiind cel mai popular.
Orice persoana care doreste sa joace poker, trebuie sa cunoasca mai intai anumiti termeni si reguli de baza. De exemplu, trebuie sa sti toate combinatiile cartilor.
In jocurile de poker, cea mai mare combinatie a cartilor, este Chinta roiala. Aceasta reprezinta o suita de 5 carti de aceeasi culoare, consecutive, prima dintre acestea fiind 10, iar ultima, Asul. Urmatoarea combinatie de carti este Chinta la culoare. Aceasta presupune o suita de 5 carti, toate de aceeasi culoare. Ex: 4, 5, 6, 7, 8. Urmeaza careul, care presupune sa ai in mana 4 carti de acelasi fel. Ex: K, K, K, K. Full house se refera la acea combinatie de carti formata din 3 carti de acelasi fel, urmata de 2 carti egale ca rang.
Ex: K, K, Q, Q, Q. Culoarea inseamna sa ai 5 carti de aceeasi culoare, fara sa conteze ordinea in care se afla. Ex: 4, 8, 10, J, K, de romb. Chinta – 5 carti consecutive ale caror culori nu conteaza. Ex: 5, 6, 7, 8, 9, de culori diferite. Three of a kind (Trei de un tip), presupune sa ai in mana o combinatie de 3 carti de acelasi fel. Celelalte doua nu mai au importanta. Ex: Q, Q, Q, As, J. Doua perechi – Doua carti de acelasi rang, urmate de alte doua carti de alt rang. Ex: 3, 3, 7, 7. O pereche – Doua carti de acelasi rang. Ex: K, K.
Cartea cea mai mare, se ia in considerare atunci cand nici unul dintre jucatori nu are nici una dintre combinatiile prezentate mai sus.
Odata ce ai invatat aceste reguli, poti face primul pas in poker, impotriva unor adversari reali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.