Care este perioada medie de sedere intr-un camin de batrani?

Persoanele care necesita o ingrijire speciala beneficiaza in cele mai multe dintre cazuri de serviciile unui camin de batrani, acestia sufera de anumite boli fizice sau psihice care nu necesita neaparat o internare intr-un spital si care pot fi ingrijiti intr-o asemenea locatie rezidentiala. O parte dintre aceste persoana au nevoie de o asistenta pe termen lung iar altii necesita doar o ingrijire scurta, de recuperare.

In Romania media unei persoane care beneficiaza de ingrijirea unui azil privat de batrani pe termen scurt este de aproximativ 6 luni. 80 la suta din cei internati intr-o asemenea institutie isi petrec 5-7 luni pana cand se recupereaza suficient, iar aproximativ 10 la suta isi petrec pana intr-o luna de zile pentru a se recupera. Ingrijirea pe termen scurt este unul dintre serviciile pe care o parte din caminele de ingrijire la ofera, aceste se adreseaza persoanelor de toate varstele, atat cu boli psihice cat si fizice.

Privind din alta perspectiva, persoanele care apeleaza la un azil de batrani pentru o ingrijire pe termen lung isi pot petrece chiar si tot restul vietii intr-o astfel de institutie. Totusi, media pe tara este de aproximativ 2,5 ani de zile pentru o persoana. Pe de alta parte, durata de viata medie al unei persoane internate intr-un asemenea loc este de doar 2 ani in Romania, mult mai scazut fata de nivelul altor state ale Uniiunii Europene, lucru datorat si faptului ca marea majoritate a persoanelor aduse in azilele din Romania sunt in varsta si in situatii precare de sanatate.

Conform unei statistici privind sanatate persoanelor in varsta din Uniunea Europeana, femeile isi petrec mai mult timp in caminele de batrani decat o fac barbatii, cu aproximativ 6 luni mai mult.

Vezi si:  Utilitatea serviciilor de tractari auto

Aceasta statistica poate fi imbunatatia semnificat in tara noastra, daca starea de sanatate a batranilor nostri este supravegheata cu mai multa atentie dupa varsta de 65 de ani iar institutiile unde plasati persoanele apropiate voua sunt alese cu mai multa atentie si implicare.

One thought on “Care este perioada medie de sedere intr-un camin de batrani?

  1. Mare oportunitate foarte atractiv!

    WhatsApp: +33 0784503896 SAU +32 460216382

    mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.