Putem scadea hipertensiunea prin intermediul alimentatiei?

Hipertensiunea arteriala este o afectiune ce necesita o schimbare a igienei de viata. Iar asta tine si de ceea ce punem in farfurie. Putem cu adevarat sa tratam aceasta boala prin intermediul alimentatiei? Vei afla in cele ce urmeaza.

Modifica igiena de viata pentru a lupta contra hipertensiunii. Pentru a trata aceasta boala, se poate apela la medicamente in a doua instanta. Dar mai intai, se recomanda sa se schimbe igiena de viata. O schimbare foarte importanta deci care tine de farfurie.

Da, in anumite forme de hipertensiune, mai ales cea de la inceput, se recomanda sa se inceapa prin schimbarile facute in alimentatie.

Hipertensiune- fibre, acizi grasi si proteine. Care sunt cuvintele de ordine pentru o alimentatie echilibrata? Calitate si varietate. Aceasta ar trebui sa fie deci foarte bogata in fibre, fructe si legume, in acizi grasi omega 3 si proteine. De evitat in schimb, alimentele care sunt foarte bogate in sare. Aici intra anumite tipuri de branzeturi, de paine sau cuburile pentru supa, de exemplu.

Dar asta nu inseamna insa ca ar trebui sa mizezi pe regimurile fara sare care se recomanda mai ales in caz de insuficienta renala sau hepatica. In caz de hipertensiune trebuie doar sa limitam consumul de sare, dar nu ar trebui sa suprimam cu totul sarea din alimentatie, spun specialistii.

Hipertensiune- care sunt simptomele care ar putea sa ne alerteze? Pentru a putea trata hipertensiunea, mai intai ar trebui sa poti sa o detectezi. Un diagnostic destul de dificil, din cauza caracterului sau silentios. Unele simptome nonspecifice ar putea si ele sa ne alerteze:

  • dureri de cap in spate sau in varful craniulul.
  • probleme cu vederea.
  • dureri in piept.
  • senzatie de vertij.
  • dureri in piept.
  • sangerari ale nasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.