Lenjerie de pat – ce trebuie să știți despre aceasta

Când alegeți lenjerii sau plapumi, veți vedea diverse inscripții precum „100% bumbac”, „bumbac egiptean”, „Ranfors”, „microfibră” și altele. Ele pot părea la fel sau confuze pentru tine dacă nu știi nimic despre ele. De aceea, am decis să vă spunem ceva mai mult despre cele mai comune lenjerii de pat, calitățile lor plăcute și posibilele mici neajunsuri.

Lenjerie de pat din bumbac

Țesătura cea mai frecvent utilizată pentru lenjerii este bumbacul. Motivul este simplu: bumbacul este moale și durabil, relativ ieftin și ușor de prelucrat. Are o permeabilitate ridicată la aer, adică permite corpului tău să respire în timp ce dormi, iar umezeala din transpirație – să se evapore rapid. În același timp, vă poate ține cald în timpul iernii și vă poate răcori vara.

Bumbacul poate fi de diferite tipuri, prelucrat în moduri diferite și utilizat pentru a crea o varietate de țesături. Există mai multe tipuri de țesături din bumbac pe care le puteți întâlni.

Ranfors

Aceasta este cea mai populară țesătură pentru lenjeria de pat în acest moment, datorită raportului bun calitate-preț. Aceasta este o țesătură moale din bumbac cu un finisaj mat, care arată la fel pe ambele părți. Ranfors este fabricat din bumbac 100%, ceea ce îi oferă toate avantajele acestui tip de țesătură, astfel încât să vă puteți aștepta de la ea la o moliciune și confort plăcut în patul dumneavoastră. Este realizat din fire mai subțiri, ceea ce îl face mai moale la atingere, oferindu-i în același timp o durabilitate și mai mare.

Satin de bumbac

Cearșafurile din satin de bumbac sunt cu o clasă mai mare decât ranforsa. Au o rezistență mai mare și un luciu plăcut pe partea din față, ceea ce creează o senzație de lux. Satinul de bumbac este confortabil pentru orice anotimp – vă va oferi o răcoare plăcută vara și o căldură confortabilă iarna. Nu provoacă alergii și este ușor de întreținut.

Bumbac egiptean

Bumbacul egiptean este țesătura de bumbac de cea mai înaltă calitate pentru lenjeria de pat pe care o puteți găsi pe piață astăzi. Acest tip de bumbac are fibre lungi, ceea ce vă permite să produceți o țesătură subțire, ușoară și luxoasă.

Microfibră

Microfibra este cel mai utilizat material sintetic pentru lenjeria de pat în acest moment – este o țesătură din poliester foarte fină. Aceste lenjerii sunt netede, strălucitoare și moi. Au mai multe avantaje plăcute: nu se încrețesc, sunt rezistente la spălarea la temperaturi ridicate și se usucă foarte repede.

Lenjerii de bambus

Aceste lenjerii sunt realizate din țesături din fibre naturale din planta de bambus. Fibrele de bambus oferă un mediu foarte igienic pentru odihna de noapte, deoarece au proprietăți antibacteriene naturale. Țesătura de bambus este moale și va crea o răcoare plăcută vara, datorită permeabilității sale la aer.

Sursă: domo-tex.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.