Constructiile din lemn – Beneficii nebanuite

In ultimii ani, oamenii au optat din ce in ce mai mult pentru locuinte din lemn, iar acest lucru nu este deloc surprinzator. Casele din lemn au o multime de avantaje cand vine vorba de preturi si durabilitate, acestea fiind, de asemenea, benefice pentru sanatate si, nu in ultimul rand, sunt foarte rezistente la cutremure.

Specialistii sustin ca oamenii care locuiesc in constructii din lemn sunt mai fericiti.

Chiar daca inca nu exista suficiente argumente pentru a sustine aceasta afirmatie, studiile realizate pana in prezent indica faptul ca materialele din lemn creeaza o ambianta placuta, o acustica grozava si o umiditate perfecta. Nu degeaba oamenii care stau la casa si doresc sa isi formeze in gradina mici oaze de liniste si relaxare aleg sa isi construiasca foisoare din lemn. Lemnul are proprietatea de a echilibra nivelul de umiditate dintr-o incapere, indiferent de conditiile meteo si de temperatura din exterior.

Studiile arata ca cel mai bun tip de lemn pentru absorbtia si eliberarea umezelii este pinul, datorita faptului ca are o structura moale. Pinul are insa mai multe beneficii pentru cei care locuiesc in cladiri construite din acest tip de material. Acesta are in componenta uleiuri si compusi chimici organici cu proprietati impotriva bacteriilor, care previn dezvoltarea toxinelor provenite de la bacteriile si mucegaiul din aer.

Beneficiile pentru sanatate oferite de lemn nu se termina aici. De pilda, terebentina, care se gaseste in compozitia rasinei, are calitatile de a intari sistemul imunitar si de a combate stresul.

Asadar, elevii care studiaza in scoli construite pe structuri din lemn prezinta un risc mai mic de stres, se implica in mai putine conflicte si au capacitatea de a se concentra mai bine in timpul orelor. Acestea sunt rezultate ale unor studii efectuate de niste oameni de stiinta din cadrul unui institut de cercetari umane din Statele Unite ale Americii, in care s-au comparat doua clase, una provenita dintr-o scoala construita din lemn si cealalta dintr-o scoala obisnuita.

Vezi si:  Istoria perdelelor - Renasterea

Mai mult decat atat, lemnul pare sa aiba un efect linistitor, regland pulsul si tensiunea arteriala. Acesta este motivul principal pentru care se recomanda folosirea lemnului pentru crearea design-urilor interioare ale caminelor din batrani.

Locuiesti intr-o zona cu risc seismic ridicat? Atunci ar fi bine sa optezi pentru o locuinta construita din lemn!

Lemnul are calitati excelente de integritate structurala, fiind astfel mai putin vulnerabil in timpul cutremurelor. Aceasta calitate este datorata jn principal elasticitatii foarte ridicate a lemnului.

Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care constructiile pe baza de lemn sunt tot mai populare in prezent. Este un material regenerabil, durabil si sustenabil, cu variate oportunitati pentru piata constructiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.