Pregateste-ti masina de anotimpul cald

A fost o iarna nu foarte grea pentru soferi si pentru masini, totusi, trecerea de la un anotimp la altul aduce de la sine si unele modificari pentru masina pe care o conducem. Daca vrei ca masina ta sa ruleze in cele mai bune conditii, daca vrei ca tu si ceilalti participanti la trafic sa fiti in siguranta, atunci trebuie sa stii ce modificari si imbunatatiri sa aduci masinii tale.

In primul si in primul rand, nu uita sa inlocuiesti cauciucurile de iarna cu cele de vara. Diferenta dintre cele doua e mare si nu te afli in deplina siguranta ruland cu gumele de vreme rea. Daca ai ales sa mergi pe tipul de anvelope all-season, atunci nu mai trebuie decat sa verifici starea acestora, iar daca acestea nu mai sunt conforme, trebuie sa le inlocuiesti. De asemenea, daca ai avut mai multe drumuri in timp ce afara ningea abudent sau ti s-au lipit stergatoarele de parbriz din cauza gerului, ar trebui sa fii atent si la starea acestora, pentru ca o ploaie torentiala de vara te-ar putea impiedica sa rulezi daca nu dispui de stergatoare. Astfel ca, daca acestea prezinta urme de crapaturi, trebuie sa le inlocuiesti.

Probabil ca ai citit si pe alte site-uri de auto stiri aceste sfaturi, dar trebuie reamintite, iar un alt sfat extrem de important este cel care tine de sistemul de aer conditionat al masinii. Daca stii ca ai mici probleme cu acesta, trebuie sa mergi in mod obligatoriu la un service pentru a ti-l aduce la cele mai bune standarde. Asta daca nu vrei ca pe timp de canicula sa circuli cu geamul deschis, in loc sa te bucuri de aerul rece oferit de un sistem in functiune.

Inca un aspect foarte important este prezenta antigelului. Stim ca se vorbeste extrem de mult despre acesta pe perioada iernii, totusi trebuie mentionat faptul ca utilizarea acestei substante si pe durata verii face ca motorul sa nu se supraincalzeasca si sa ruleze cu un consum de combustibil redus.
De asemenea, starea bateriei este foarte importanta. Stim ca tot pe timpul iernii se vorbeste cel mai mult despre bateriei si functionarea acesteia la capacitate maxima, insa nici pe perioada verii nu trebuie neglijata pentru ca datorita caldurii puternice din exterior este si aceasta solicitata intr-un mod mai agresiv.
Tot in categoria stiri auto de ultima ora intra si sfaturile deja arhicunoscute, dar care trebuie respectate. Astfel ca, o data cu venirea caldurii ar fi indicat sa verifici starea uleiului si sa il inlocuiesti pentru ca trecerea de la multe grade cu minus la un numar mare de grade cu plus poate afecta si calitatea uleiului de motor.
Daca tii cu adevarat la masina ta, un aspect rar luat in considerare este protejarea caroseriei. Desi este evident ca o temperatura de 35 de grade Celsius afecteaza vopseaua de pe masina, putini se si ingrijesc de acest fapt. Nu fi si tu in aceasta situatie si mergi la un service specializat pentru a aplica stratul de ceara care iti va proteja caroseria de temperaturile toride de pe timpul verii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.