La ce te ajuta monitorizarea inregistrarii marcilor

inregistrarea marciiO marca inregistrata iti asigura drepturi depline pentru utilizarea unei singure marci, in conditii depline, astfel incat sa nu existe riscul ca acea marca inregistrata sa fie folosita de o alta companie in scopuri comerciale sau pentru a dauna afacerii pe care o desfasori.

Bineinteles, desi aparent lucrurile sunt foarte simple, exista riscurile de rigoare pe care trebuie sa le iei in calcul de fiecare data cand vorbesti de o marca inregistrata.

In primul rand, daca te gasesti in etapa in care vrei sa iti inregistrezi marca, ceea ce ai de facut este sa incepi cu o munca de cercetare pentru a verifica daca marca pe care vrei sa o inregistrezi nu exista deja intr-o forma asemanatoare. In felul acesta eviti sa ai facute toate demersurile necesare cu platile de rigoare efectuate pentru ca intr-un final cineva sa depuna contestatie impotriva inregistrarii marcii si sa descoperi ca tot efortul tau a fost inutil. O cercetare in prealabil te ajuta sa previi aceasta problema din timp.

In al doilea rand, exista riscul ca odata ce marca a fost inregistrata, cineva sa doreasca sa inregistreze o marca foarte asemanatoare ce cea existenta. Pentru ca OSIM nu are responsabilitatea de a verifica fiecare marca in parte, orice detinator al unei marci inregistrate ar trebui sa faca verficari periodice si sa depuna contestatie sau opozitie in momentul in care apare o cerere de inregistrare  marca mult prea asemanatoare cu a lui.

Pentru a nu face aceasta munca de unul singur, cel mai bine este ca evidenta sa fie tinuta de o firma de avocatura care se ocupa de inregistrare de marci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.