O marca inregistrata iti asigura drepturi depline pentru utilizarea unei singure marci, in conditii depline, astfel incat sa nu existe riscul ca acea marca inregistrata sa fie folosita de o alta companie in scopuri comerciale sau pentru a dauna afacerii pe care o desfasori.
Bineinteles, desi aparent lucrurile sunt foarte simple, exista riscurile de rigoare pe care trebuie sa le iei in calcul de fiecare data cand vorbesti de o marca inregistrata.
In primul rand, daca te gasesti in etapa in care vrei sa iti inregistrezi marca, ceea ce ai de facut este sa incepi cu o munca de cercetare pentru a verifica daca marca pe care vrei sa o inregistrezi nu exista deja intr-o forma asemanatoare. In felul acesta eviti sa ai facute toate demersurile necesare cu platile de rigoare efectuate pentru ca intr-un final cineva sa depuna contestatie impotriva inregistrarii marcii si sa descoperi ca tot efortul tau a fost inutil. O cercetare in prealabil te ajuta sa previi aceasta problema din timp.
In al doilea rand, exista riscul ca odata ce marca a fost inregistrata, cineva sa doreasca sa inregistreze o marca foarte asemanatoare ce cea existenta. Pentru ca OSIM nu are responsabilitatea de a verifica fiecare marca in parte, orice detinator al unei marci inregistrate ar trebui sa faca verficari periodice si sa depuna contestatie sau opozitie in momentul in care apare o cerere de inregistrare marca mult prea asemanatoare cu a lui.
Pentru a nu face aceasta munca de unul singur, cel mai bine este ca evidenta sa fie tinuta de o firma de avocatura care se ocupa de inregistrare de marci.