Măsuri de siguranța pentru gardul electric

Instalarea unui gard electric animale pare o soluție extrem de eficienta, care tine animalele domestice departe de pradatori si in acelasi timp, le taie din avantul de a fugi. Eficienta gardului electric tine de modul in care acesta a fost montat, de calitatea lui si de mici detalii legate de vigilenta proprietarului.

Daca iti doresti constructia unui gard electric 100% eficient si foarte sigur, atat pentru animale cat si pentru oameni, iata cateva masuri de siguranta pe care nu trebuie sa le neglijezi.

Asigura- o distanta corecta intre garduri electrice separate

Daca ai mai multe garduri electrice alimentate de aparate separate, este bine sa asiguri o distanta de minim doi metri intre ele. In caz contrar, exista riscul ca un om sau un animal sa primeasca mai mult de un impuls pe secunda, ceea ce poate duce la rezultate destul de neplacute.

Asigura-te ca animalul se poate retrage in siguranta dupa ce atinge gardul

Este foarte important ca animalul sa se poata retrage dupa ce ia contact cu gardul. Evita, asadar, sa il montezi intr-o mlastina, unde animalul poate sa devina imobilizat sau in alte locuri in care nu exista spatiu de miscare.

Nu atinge gardul!

Este bine sa eviti orice fel de contact cu gardul electric. Zonele pe care trebuie sa le protejezi cel mai mult sunt capul, gatul sau torsul. Evita sa treci pe sub gard sau printre doua fire ale gardului si asigura-te ca stii sa folosesti acest apartat.

Monitorizeaza numarul de impulsuri ale gardului

In mod normal, pentru a oferi siguranta, niciun gard nu trebuie sa aiba mai mult de 60 de impulsuri pe minut. Este bine sa te asiguri ca acest numar nu este depasit, deoarece impulsurile in exces pot fi destul de periculoase. Daca constati ca numarul de impulsuri este mai mare, cel mai bine este sa deconectezi gardul de la curent si sa apelezi la un service autorizat care sa il repare.

Semnalizeaza gardul!
Daca gardul electric este de-a lungul unui drum public sau daca este accesibil unor persoane care nu cunosc locul, trebuie sa existe un panou cat mai vizibil prin care sa se semnalizeze faptul ca este un gard electric. Panoul trebuie sa contina inclusiv o pitcograma in acest sens. Semnalizarea se face pe fundal galben iar inscriptia trebuie sa fie de culoare neagra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.