Rezumat:
Antreprenorii pasionati de domeniul restaurantelor au mai multe optiuni la dispozitie atunci cand au in vedere deschiderea unui restaurant. Au posibilitatea de a deschide propriul restaurant si sa porneasca de la zero sau sa se alature unei francize. In acest articol vei gasi mai multe sfaturi daca te numeri printre acele persoane care isi doresc sa isi dezvolte afacerea in sanul francizei unui restaurant.
Cunoaste valorile francizei pentru a le aplica
Francizele incep sa adune informatii cu privire la viziunile si valorile dezvoltate in sanul retelei. In acest stadiu, majoritatea din ele pot realiza un comparativ a mai multor francize, in universul fast-food spre exemplu, in domeniul pizzeriilor sau a bucatariei asiatice.
Unele francize sunt in egala masura atrase de catre concepte originale precum franciza macelariei. Sunt restaurante specializate in preparate pe baza de carne. Franciza trebuie, in mod obligatoriu, sa pastreze stilul si culorile retelelei. Este esential sa se reconstituie ambientul francizei.
Ramai in relatii bine cu furnizorii
Un alt element important in dezvoltarea unei francize la nivel local se refera la fluiditatea schimburilor cu furnizorii. In fiecare saptamana, punctul de restaurare va trebui sa dispuna in stocurile sale de toate ingredientele necesare pentru pregatirea preparatelor regasite in meniu. Astfel, nu exista riscul sa nu se gaseasca un anumit lucru in stoc. In plus, nu exista nici riscul de dezamagire al clientilor.
Formeaza-ti personalul
Un alt principiu important este acela de formare al personalului fiecarui restaurant in parte, inca din primele zile. Angajatii trebuie sa stapaneasca retele propuse in meniul restaurantului si sa respecte normele de securitate si de igiena. In timp ce majoritatea francizelor de axeaza pe formarea de noi salariati, este important sa nu ii neglijezi pe cei vechi. Asta inseamna ca intreg personalul va trebui sa urmeze cursuri de formare din cand in cand si sa te distingi prin calitatea serviciilor.
Sursa: https://www.seodigg.fr/2021/10/13/comment-developper-son-business-au-sein-dune-franchise-de-restauration/