Despre fotbal si suprafete sintetice

suprafete sinteticeAnumite sporturi au capatat o noua dimensiune in ceea ce priveste aproprierea fata de oameni si carora li s-au sporit popularitatea. Vorbim de acele sporturi ce se pot practica pe un teren artificial, o suprafata ce inlocuieste cu brio un gazon natural, avand numeroase avantaje din punct de vedere economic, dar si sportiv.

Care ar fi, in principal, aceste sporturi avantajate de evolutia spectaculoasa a acestor suprafete? In primul rand, mentionam fotbalul. Cu siguranta acesta nu a devenit mai popular datorita perfectionarii gazonului artificial pentru fotbal, insa imbunatatirea calitatii sale a condus catre aproprierea catre fotbal a copiilor, avand astfel posibilitatea dezvoltarii in acest sport datorita investiilor cluburilor, centrelor de copii si juniori, cluburi sportive scolare sau scolilor de fotbal private. Este, fara indoiala, o situatie win-win. Deoarece o asemenea investitie se amortizeaza rapid, fiind un factor de garantie al dezvoltarii capacitatilor micilor fotbalisti, avand la dispozitie conditiile cele mai bune. Mergand dincolo de fotbalul juvenil si apropiindu-ne catre cel amator sau profesionist, trebuie sa evidentiem impactul pozitiv pe care aceste terenuri le-au avut in pregatirea meciurilor, ajungandu-se la disputarea partidelor oficiale pe asemenea suprafete. Calitatile terenului de fotbal din gazon sintetic au fost recunoscute oficial de catre forurile decizionale in fotbalul mondial, FIFA si Uefa, ajungandu-se a se reglementa itemi pe care orice producator de gazon trebuie sa le respecte, daca vrea sa vanda terenuri de fotbal sintetice. Cititi mai multe despre oferta noastra de gazon sintetic fotbal.

Avand la baza aceste reglementari si observand evidentele avantaje atat de ordin financiar cat si de ordin sportiv, unele cluburi au investit masiv, incluzand in bazele de pregatire asemenea terenuri, care ii protejeaza pe jucatori de accidentari cauzate de starea terenului si le permite o desfasurare a jocului fireasca. In campionatele de fotbal din zonele Europei si nu numai, unde clima nu ingreuneaza mentenanta unui gazon natural pe intreaga perioada a anului, s-a recurs la disputarea tuturor meciurilor oficiale pe suprafete artificiale, mai ales din considerente sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.