Cat costa o inmormantare ? Preturi si servicii funerare

De cele mai multe ori, pretul unei inmormantari este stabilit de starea materiala a decedatului si de nevoile acestuia. Pretul poate varia intre cateva mii de lei si pana la sute de mii. In afara tarii, spre exemplu in Regatul Unit sau in America celebritatile isi planifica serviciile de inmormantare din timp in cel mai mic detaliu iar acestea pot costa si pana la cateva milioane de dolari.

Gama de costuri pentru o inmormantare

Media celor mai puternice state din Europa din punct de vedere economic este de aproximativ 3000 de euro pentru o inmormantare, totusi, romanii cheltuiesc cu semnificativ mai putin cand vine vorba de un astfel de eveniment. Trendul este de crestere al acestui pret mediu, datorita tehnologiei moderne care continua sa se dezvolte iar noile inovatii intr-un fel sau intr-altul se transpun in toate serviciile si produsele de pe piata inclusiv in acest domeniu. Pentru diminuarea costurilor unei inmormantari puteti opta pentru o serie de variante mai putin costisitoare: alegerea variantei de incinerare in detrimental unei inhumari, alegerea unui sicriu dintr-o gama mai economica, sa optati pentru o inmormantare pre-platita ( costurile sunt mai reduse ), formalitati minime la serviciul funerar, pregatirea persoanala a mancarii si furnizarea transportului in regim propriu, aranjamente florale modeste. Toate aceste categorii de servicii pot pastra la minim totalul de plata pentru un serviciu funerar.

Firmele de pompe funebre, ofera o gama larga de pachete incepand cu 600 de lei si finalizand cu putin peste o mie de euro iar in aceste pachete aveti inclus totul: constatarea decesului, transportul, inhumarea, accesoriile, chiar si preparatele pentru priveghi. Un alt beneficiu este ca persoanele decedate care au beneficiat de pensie de-a lungul vietii primesc un ajutor de inmormantare de aproximativ 2500 de lei. Acesti bani sunt oferiti GRATUIT si sunt nerambursabili. Aceasta suma puteti fie sa o ridicati dvs. si sa organizati inmormantarea, fie sa cereti serviciile unui companii de servicii funerare iar ei se vor ocupa de toate formalitatile. Deseori, foarte important este si locul de veci care poate fi extreme de costisitor in special in zona capitalei. Totusi, si aici exista anumite beneficii, fiecare locuitor al Municipiului Bucuresti are dreptul la un loc de veci gratuit, oferit de Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane. Spatiul se ofera prin concesionare iar contactand o firma de servicii funerare Bucuresti, veti primi explicatiile si indrumarea necesara.

Gestionarea costurilor unei inmormantari

In zilele noastre, cei mai multi dintre noi, ajung sa isi faca o asigurare de viata sau de inmormantare, platind din timp pentru o pensie decenta sau pentru a dobandi o suma de bani dupa deces ca si ajutor de inmormantare. Aceasta varianta este una foarte avantajoasa dar cu conditia ca si apropiatii si familia sa aibe cunoastiinta de acest lucru. Este important sa aduceti in vederea firmei de servicii funerare costurile exacte de care dispuneti iar daca aveti un buget stramtorat, fara jena comunicati toate detaliile. Astfel firma respectiva poate actiona ca si un indrumator sa va explice ce ar implica costuri mai mice, ce anume poate fi dispensabil in serviciul funerar si cum puteti economisi si alti bani.

Prietenii si familia pot ajuta la cosuturile de inmormantare

De cele mai multe ori familia si prietenii vor sari in ajutorul persoanei decedate daca exista o problema in acoperirea costurilor. Fie ca nu pot participa la inmormantare din diferite motive, multe persoane trimit sume de bani pentru ajutor. Daca duceti lipsa de bani nu va fie teama sa cereti ajutorul prietenilor si familiei, intr-o asemenea situatie cu siguranta ajutorul va fi garantat. Unii pot ajuta cu banii, altii cu trasportul iar altii poate cu organizarea unui bufet si al preparatelor. In acest fel cu siguranta veti reduce costurile unei inmormantari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.