Stii cum sa ai o alimentatie vegetariana echilibrata?

Din ce in ce mai multe persoane sunt tentate de un regim vegetarian. Dar pentru a evita orice risc de carente atunci cand vine vorba despre anumite minerale si vitamine, ar fi bine sa se stie care sunt greselile de evitat. In plus, trebuie sa mizezi pe proteinele vegetale si pe alimentele potrivite.

Stilul de viata vegetarian se caracterizeaza prin excluderea din alimentatie a alimentelor de provenienta alimentara, carnea, pestele si fructele de mare. Dar vegetalismul merge si mai departe si exclude si produsele lactate, mierea sau ouale. Un mod de viata cu alte cuvinte strict vegetal.

Evita carentele in fier, zinc, dar si in vitaminele B 12 si D. Sa mananci echilibrat poate sa fie un lucru destul de dificil atunci cand elimini din alimentatie anumite alimente. Un sfat bun – ai mare grija la aporturile de fier, de vitamina B12, dar si de vitamina D.

Consuma deci cat mai multe produse lactate, branza sau oua, iaurturi care contin soia sau cereale la micul dejun pentru aportul de vitamina B12. Pentru un plus de fier, ar trebui sa te indrepti inspre alimentele de tipul cerealelor integrale, quinoa, leguminoase, soia sau legume verzi.

Zincul se regaseste in alimente precum fructele oleaginoase, cacao sau alge. Iar pentru vitamina D, cel mai adesea, se recomnda consumul de suplimente alimentare.

Atunci cand alegi sa ai un stil de viata vegetarian, nu ar trebui insa sa consumi o multime de oua, de produse lactate sau branza, pentru a compensa intr-un fel lipsa de proteine.

Mizeaza pe proteinele vegetale aduse de leguminoase, de cereale sau de oleaginoase. Alege si uleiurile potrivite pentru a nu-ti lipsi acizii grasi esentiali omega 3, consumand ulei de rapita sau de nuci.

Nu uita ca poti miza si pe alte alimente foarte bogate din punct de vedere nutritiv. Aici intra semintele germinate, algele, miso sau mirodeniile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.