Rolul vitaminei C in intarirea sistemului imunitar

Adesea se intampla ca in anotimpul rece sa ne lovim de diverse probleme de sanatate, precum guturaiul, durerea in gat sau febra. Nici in anotimpurile mai calduroase nu suntem feriti de probleme, mai ales daca avem de-a face cu un oras poluat. Pentru o paleta intreaga de afectiuni, indiferent de anotimp, una dintre cea mai cunoscuta si apreciata vitamina, anume vitamina C poate fi de un real folos.

Vitamina C este poate cea mai apreciata si cunoscuta vitamina, aceasta avand numeroase proprietati, prezenta sa influentand functionarea celor mai multe sisteme din organism. Iata o lista cu cele mai importante functii de care vitamina C este responabila:

  • Prezinta proprietati tonifiante si antitoxice;
  • Amelioreaza rezistenta vaselor sanguine;
  • Vitamina C are un efect antiaterogen;
  • Vitamina C este de departe cel mai puternic antioxidant;
  • Previne aparitia cataractei la persoanele inaintate in varsta;
  • Are o contributie importanta la formarea oaselor si eritrocitelor;
  • Sprijina functionarea optima a celulelor hepatice;
  • Vitamina C stimuleaza functionarea normala a sistemului imunitar prin favorizarea efectului antiinfectios;
  • Vitamina C previne aparitia anemiilor datorita ameliorarii asimilarii fierului

Un aport corect de vitamina C s-a dovedit de-a lungul timpului vital in mai multe afectiuni, cum ar fi anemii, alergii, stari febrile, raceli, gripe, arsuri, astenii, gingivite, astm si nu in ultimul rand cicatrizarea ranilor. In cazul adultilor, se considera ca aportul zilnic normal de vitamina C ar trebui sa fie de 75 mg, iar in cazul copiilor aportul zilnic trebuie sa fie de 1.5 mg pentru fiecare kilogram. In ceea ce priveste sursele de vitamina C, cele mai importante resurse naturale sunt in citricele, legumele si fructele proaspete, patrunjelul, gogosarii, varza si broccoli. Chiar daca nu sunt disponibile proaspete, alimentele trebuie pastrate in anumite conditii pentru a beneficia de toata cantitatea de vitamina C. spunem acest lucru, deoarece vitamina C se poate deteriora destul de usor din cauza factorilor de mediu sau prin gatire, care la randul sau determina pierderea vitaminei C intr-o proportie de cel putin 50%. Congelarea fructelor si legumelor este cea mai eficienta metoda de conservare, insa dupa procesul de decongelare, acestea trebuie consumate repede.

Vitamina C este vitala pentru organism pentru o serie de procese, cum ar fi formarea colagenului, o proteina regasita in componenta pielii si vaselor de sange. Pentru cicatrizarea rapida a plagilor, din nou, vitamina C indeplineste un rol vital. Impreuna cu vitamina E, cele doua vitamine formeaza o redutabila echipa cu proprietati antioxidante, cu rol important in formarea radicalilor liberi. Prezenta radicalilor liberi se traduce prin imbatranirea celulara, favorizand astfel aparitia unor afectiuni precum bolile cardiovasculare, cancerul sau bolile inflamatorii.

Prevenirea aparitiei cancerului este asociata si cu prezenta vitaminei C in cantitati corespunzatoare. Acest lucru se datoreaza in special efectului antioxidant pe care il are si sprijinirea sistemului imunitar.

Forever Living Products Romania va pune la dispozitie o serie intreaga de produse, sub forma de suplimente sau bauturi nutritive care aduc un aport important de vitamina C. Poate cel mai important, dar cu siguranta cel mai cunoscut articol din gama de produse Forever este Aloe Vera Gel, produsul de baza al companiei lansat odata cu compania in 1978. Pe langa Aloe Vera Gel, se mai regasesc in oferta companiei o multime de alte produse care aduc un aport important de vitamine, inclusiv vitamina C, cum ar fi Forever Absorbent C, Aloe Berry Nectar, Forever Daily, Vitolize Men, Vitolime Women sau Forever ImmuBlend.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.