Despre rolul unui implant dentar si igiena

Implantul dentar are rolul de a reda pacientilor, care si-au pierdut unul sau mai multi dinti (din varii motive), posibilitatea de a-si imbunatati aspectul si capacitatea de a manca si de a vorbi fara probleme. Tehnica moderna permite inlocuirea dintilor pierduti cu implant dentar din zirconiu sau titan. Conditiile care trebuie indeplinite de catre pacient pentru a face posibila aceasta interventie chirurgicala sunt: o stare de sanatate buna (sa nu sufere de sinuzita sau alte boli cronice) si sa nu fie fumatori (in cazul in care fumeaza li se recomanda sa renunte la tigara).

Sinuzita este o problema majora mai ales daca este necesara interventia cu implant dentar pentru molarii de sus. Medicul stomatolog are nevoie de confirmarea medicului ORL ca pacientul nu sufera de inflamarea sinusurilor pentru realizarea implantului la nivelul maxilarului. Exista riscul ca membrana care desparte sinusul maxilar de radacina dintilor sa fie intepata la aplicarea implantului si astfel sa apara infectii (aceasta membrana nu este foarte groasa). In cazul in care pacientul isi trateaza sinuzita este posibila realizarea implantului.

Apare insa o alta problema atunci cand a trecut mai mult timp de la pierderea sau extractia dintelui si sinusul s-a extins in zona in care au fost radacinile acestuia. Cu trecerea timpului, osul care a sustinut dintele lipsa se resoarbe, fapt care face dificila o interventie de implantare uzuala, medicul stomatolog realizand interventia numita sinuslift. Memrana sinusului se impinge cu ajutorul unor instrumente speciale spre interior. Se pastreaza asadar functia si integritatea sinusului. Urmeaza apoi umplerea zonei ramasa goala cu os recoltat de la pacient sau cu os mineral pentru a putea fi aplicat, mai apoi, implantul din titan.

O problema importanta cu care se confrunta pacientii beneficiari ai acestei interventii este asimilarea implantului. Durerea nu este un simptom normal dupa interventie, iar daca dupa aplicarea unui implant dentar pacientul acuza dureri insotite de inflamarea ori infectarea gingiei I se recomanda de urgenta vizita unui medic la stomproced.ro. Acestea sunt semne ca implantul dentar nu a fost introdus corect. Evolutia unui implant dentar, in timp, depinde de calitatea implantului si de tehnica de aplicare a acestuia. Si calitatea si cantitatea osoasa a zonei unde este aplicat implantul influenteaza evolutia acestuia. rezultatele unui implant dentar

Este foarte important ca pacientul sa se preocupe in permanenta de mentinerea unei igiene orale corecte. Implantul dentar tine in medie de la 10 pana la 30 de ani daca este intretinut corect si nu apar alte complicatii. Nu se recomanda implantul dentar persoanelor care au facut tratamente de radio- sau chimio-terapie (care sufera de cancer) si nici femeilor insarcinate (deoarece in timpul sarcinii se modifica metabolismul fosfocalcic).

Deseori pacientii varstnici isi exprima ingrijorarea ca varsta inaintata poate fi un factor contraindicat pentru implantul dentar, dar sanatatea este factorul primordial, iar daca pacientul este suficient de sanatos pentru extractia unui dinte cu siguranta este suficient de sanatos si pentru un implant dentar. Asadar in urma evaluarii tuturor testelor si istoricului dentar, specialistul va determina daca este sau nu posibila aceasta interventie. Un implant dentar, realizat corect, imbunatateste calitatea vietii. Dintii implantati vor avea aspectul si functionalitatea dintilor naturali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.