Cum alegi medicul stomatolog pentru copii

Alegerea unui dentist poate sa fie o misiune destul de grea, chiar daca exista o multime de cabinete. Alegerea unui dentist pentru cei mici ingreuneaza si mai mult situatia. De regula, copiii sunt extrem de imprevizibili si se sperie usor. Astfel, personalul care are grija de dantura lui trebuie sa fie bine pregatit si sa ii poata oferi liniste.

Cum alegi, asadar, un cabinet stomatologic pentru copilul tau?

Un prim pas ar fi sa cauti in zona in care locuiesti. Daca stai in sector 6 al capitalei, un cabinet stomatologic sector 6 Bucuresti este cel mai potrivit. Din fericire, exista multe cabinete in aceasta zona, asdar, ai de unde alege.

Inainte de a merge cu copilul la stomatologi, incearca sa te informezi cat mai bine. Nu trebuie sa ajungi la un medic pediatru, deoarece exista o multime de medici stomatologi generalisti care pot trata copii. Acestia trebuie sa respecte anumite reguli, insa.

  • Trebuie sa poata comunica cu usurinta cu cel mic si sa ii explice, pe intelesul sau, tot ceea ce se intampla in timpul procedurilor pe care le efectueaza;
  • Trebuie sa fie o persoana calma si placuta;
  • Trebuie sa dispuna de un cabinet cat mai colorat si cat mai prietenos cu prichindeii. Din ce in ce mai multe cabinete stomatologice au in dotare jucarii, carti de colorat si aparatura cat mai colorata, destinata celor mici.

Ce trebuie sa faci pentru a-ti obisnui copilul cu dentistul?

Nu doar stomatologul trebuie sa respecte reguli, ci si parintele. Daca vrei ca vizitele la stomatolog sa fie acceptate usor de catre cel mic, incearca sa il pregatesti din timp pentru ele. Vorbeste-i despre dentist cu entuziasm si incearca sa il faci curios in legatura cu ceea ce se intampla in interiorul cabinetului.

Daca il stii mai fricos, incearca sa ai o discutie cu stomatologul in asa fel incat prima sedinta sa fie doar una informala. In aceasta sedinta ar trebui sa i se prezinte copilasului aparatura, angajatii clinicii si informatii pe intelesul lui.

Evita sa il ameninti cu stomatologul atunci cand face boacane, deoarece acest lucru ii va crea o teama de dentist iar lucrurile se pot complica destul de mult. In principiu, niciun copil nu ar trebui sa se teama de dentist, in conditiile in care durerea este inexistenta iar dentistii de astazi sunt extrem de prietenosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.