Pielea naturala vs piele eco – care sunt diferentele

Indiferent daca vorbim despre imbracaminte, incaltaminte sau accesorii, pielea naturala si pielea ecologica sunt doua dintre cele mai cunoscute materiale de pe piata. Totusi, hainele sau accesoriile confectionate din piele naturala pot fi asemanatoare cu cele din piele ecologica, asa ca probabil te intrebi care sunt diferentele dintre cele doua.

Pentru a recunoaste pielea naturala si pielea ecologica, verifica eticheta produsului, unde vei gasi informatii despre material. In plus, poti sa verifici si textura accesoriilor, pentru ca vei observa diferente intre finisaje. 

Vrei sa afli care sunt diferentele dintre materiale? Fie ca esti in cautare de portofele pentru barbati din piele naturala sau ecologica sau vrei sa achizitionezi o pereche noua de cizme, tine cont de diferentele de mai jos!

Pretul

Prima diferenta pe care o vei observa intre pielea naturala si pielea ecologica este pretul. Astfel, modelele de incaltaminte sau accesorii din piele naturala au un pret mai mare decat cele din piele ecologica, fiindca procesul prin care primele ajung pe raft este mai lung. De regula, materialele ecologice sunt produse in fabrici, asa ca au un pret mai scazut.

Un alt avantaj al pielii ecologice este acela ca produsele pot fi mai usor de decorat decat cele din piele. Vei gasi mai multe optiuni realizate din piele ecologice, in modele si culori diferite, un lucru mai dificil de obtinut in cazul materialului natural.

Mirosul

Vei observa diferente intre piele naturala si pielea ecologica si din punctul de vedere al mirosului. Ambele materiale au miros, insa exista mici diferente. Pielea sintetica are un miros apropiat de cel al substantelor chimice, in timp ce pielea naturala se diferentiaza printr-un miros unic de animale, care se simte usor.

Vezi si:  Extensii de par natural - tot ce trebuie sa stii

Aceasta reprezinta cea mai utila metoda de a diferentia pielea naturala de cea ecologica – miroase produsul!

Aspectul

Exista diferente si in ceea ce priveste aspectul produselor din piele naturala si piele ecologica. Vei observa ca pielea naturala are pori mici si un luciu neted, spre deosebire de cea ecologica. In plus, partea din spate a pielii ecologice are un tratament textil, in comparatie cu pielea naturala, care este aspra.

Vei vedea cusaturile care se folosesc asupra pielii ecologice, care sunt tratate cu o tesatura mai subtire decat cea a modelelor din piele naturala.

Comoditatea

Daca ne referim la incaltaminte din piele naturala, aceasta ti se va parea pentru inceput rigida sau incomoda, asa ca este nevoie sa treaca o perioada pana cand materialul se lasa.

Pe de alta parte, pantofii din piele ecologica iti ofera confort inca de la inceput, asa ca sunt recomandati, mai ales daca nu ii porti atat de des.

Rezistenta

Pielea naturala este cea care rezista in timp si arata bine chiar si mai multi ani. In schimb, pielea ecologica se strica mai repede, fie ca vorbim despre incaltaminte, haine sau accesorii.

Curatarea

Ambele materiale trebuie curatate si intretinute corespunzator, astfel incat sa reziste cat mai mult timp. Pentru pielea ecologica, curatarea nu reprezinta un proces complicat. Oricare ar fi obiectul din piele ecologica, trebuie sa il stergi in mod regulat cu o carpa moale si umeda. Mai mult, incaltamintea din piele ecologica nu are nevoie de lustruire, spre deosebire de cea din piele naturala.

Exista persoane care se confrunta cu reactii alergice din cauza materialului ecologic, ceea ce nu se intampla la cele care folosesc produse din piele naturala. Pantofii din piele naturala impiedica aparitia transpiratiei, intrucat au o mai buna permeabilitate la aer, in comparatie cu cele din material ecologic.

Vezi si:  O afacere buna utilizand un pat de cosmetica

Acestea sunt principalele diferente pe care le poti observa intre pielea naturala si cea ecologica, elemente care te ajuta atunci cand vrei sa cumperi produse de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.