Cum alegi diamantul potrivit?

cum-sa-aleg-diamantul7Traditia s-a format in asa fel incat, in momentul in care cumperi un inel de logodna, este indicat sa cumperi unul cu diamant. Diamantul este o piatra pretioasa indestructibila in timp si cu siguranta poate sa reprezinte cel mai bine legatura dintre doi oameni. Alegerea diamantului se face in concordanta cu 4 criterii majore:

  • Greutatea. Denumita si carat, greutatea este foarte importanta pentru valoarea pietrei pretioase. Un carat reprezinta 0.2 grame, asadar, 5 carate sunt nu mai putin de 1 gram de diamant. Este greu sa gasesti diamante de peste 2 carate iar daca o faci, acestea sunt extrem de scumpe. Marimea diamantelor nu este intotdeauna direct proportionala cu greutatea, asaar, atunci cand compari doua pietre, nu trebuie sa presupui ca daca au aceeasi marime au si acelasi carataj.
  • Culoarea. Este un alt criteriu extrem de important. Cel mai de calitate diamant este cel alb si foarte clar. De regula, culoarea se vede sub o tenta de galben si cu cat este mai colorat un diamant, cu atat valoarea sa este mai slaba. Astfel, daca vrei sa achizitionezi diamante albastre sau negre, trebuie sa stii ca sunt mai putin valoroase decat cele incolore.
  • Claritatea. Este cel de-al treilea element care conteaza. Aceasta se masoara in numarul de imperfectiuni gasite in diamante. Este adevarat ca imperfectiunile sunt microscopice, insa pot sa afecteze foarte mult din valoarea unei pietre. Din fericire, nu afecteaza si din frumusetea sa.
  • Taietura. Nu in ultimul rand, este bine sa tii cont de taietura in momentul in care cumperi un diamant. Atunci cand taietura este una buna, lumina care intra in diamant se intoarce prin partea superioara a sa. In cazul in care taietura nu este de calitate, lumina se pierde prin partea de jos a diamantului.
Vezi si:  Alege cele mai bune tricouri

De asemenea, este bine sa tii cont si de sfaturile celor de la care cumperi diamantul, deoarece acestia stiu foarte bine cu ce se joaca si iti pot oferi informatii deosebit de utile. Daca vrei bijuterii la comanda cu diamant, le poti achizitiona de pe Valmand.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.