Internet 4G – tehnologia unei noi ere pentru comunicațiile mobile

 Evoluția rețelei fără fir ca o tehnologie

Tehnologia este în creștere și actualizarea în sine crește într-un ritm rapid în toate domeniile. Tehnologia de Internet 4G este un segment care a înregistrat o astfel de dezvoltare fenomenală  în ultimele două decenii. Era de comunicații fără fir a început cu 2G și a fost urmată de comunicarea 3G. Acest lucru a fost, de asemenea, considerate ca fiind o avansare majoră  în tehnologie. Acum, utilizatorii de telefoane mobile din întreaga lume sunt încântați cu cea mai recentă tehnologie de internet 4G pentru comunicații mobile.

 Află despre internet 4G

Internet 4G este a patra generație de tehnologie de rețea fără fir, care promite o mulțime de lucruri pentru a permite comunicarea mobila la putere mare și mai mici bătăi de cap. Utilizatorii rețelelor de internet  4G se bucura de tehnologie fără fir de pe dispozitivele lor mobile și se bucură de conectivitate wireless similară cu rețeaua de bandă largă de acasă. Internetul 4G reușește să depășească tehnologia 3G de rețea fără fir și aduce mai departe o mai bună viteză, servicii și alte beneficii pentru consumator. Pur și simplu aceasta vă permite să navigați mai mult, să descărcați mai multe date și mai mult timp liber pentru dvs.

Internet  4G și beneficiile sale

4G nu este doar mai rapid decât 3G, dar oferă, de asemenea, multe avantaje noi pentru utilizatori. Aceasta este obligată să extindă domeniul de aplicare al rețelei fără fir și găzduiește mult mai multe caracteristici, altele decât doar viteza. Conceptul de ”casă inteligentă”  ar putea deveni o realitate cu noul internet 4G, așa cum utilizatorul va fi capabil să se conecteze și să opereze pe mai multe dintre aparatele de la domiciliu prin intermediul telefonului.

În cazul în care nu este exagerat, atunci se poate deduce că școlile vor deveni redundante, deoarece profesorii vor putea acum să livreze cursuri online, care urmează să fie primite de la mai mult de o sută locații simultan. Folosind aceasta tehnologie, elevii din satele îndepărtate, precum și din orașele mici vor putea să se bucure de privilegiul de a participa practic la prelegerile profesorilor, lucru este extrem de avantajos pentru mulți dintre noi.

Internet  4G pentru a atinge viteza de neimaginat

În timpul primele zile ale tehnologiei de internet 4G, furnizorii de servicii spun că dispozitivele care rulează pe 4G pot atinge o viteză de upload de 10 Mbps și descărcarea de viteză pana la 20 Mbps. Cu toate acestea, viteza maximă pe care 4G poate oferi este de 100 Mbps pentru dispozitive cu mobilitate maxima în comunicare în timpul călătoriilor în vehicule și 1 gigabit pe secundă pentru dispozitivele cu mobilitate redusă comunicare utilizate de către pietoni sau utilizatori staționare. Standardelor de servicii discutate mai sus sunt prescris și monitorizat de către Industriei Internațională a Telecomunicațiilor Comunicare (UIT-R), pentru a produce o imagine clară cu privire la ceea ce poate fi numit ca 4G.

Cele mai mulți dintre utilizatorii care vor să înțeleagă ce este internet 4G ca un serviciu de rețea fără fir, cu o mai bună viteză și caracteristici, dar din punct de vedere tehnic, internetul 4G utilizează pachete de date de comutare care îl deosebesc de celelalte tehnologii. Cel mai important lucru este că internet  4G nu suportă tradițional circuite comutate de servicii de telefonie, ci mai degrabă facilitează comunicarea de peste Voice over Internet Protocol (VoIP).

Punct de vedere tehnic, 2G, 3G și 4G utilizează aceeași frecvență, dar de modularea folosită de aceste tehnologii  este diferită. Una dintre diferențele majore între 3G și 4G este conceptul de sloturi de timp pentru fiecare utilizator. Doar câteva țări au fost în măsură să furnizeze internet 4G până la ora actuală,dintre care și România.

 Ce este Internet 4G Wimax?

Internet 4G Wimax  este o tehnologie noua care permite viteză de internet și volumuri mari de transfer de date relativ la un cost mai mic. Acesta tocmai se referă la un standard de comunicații fără fir 4G ce a fost prezentat ca proiect de parteneriat pentru treia generație (3G). Wimax  a avut drept scop de a oferi până la 10x viteze mai mari decât rețele 3G pentru utilizatorii de dispozitive mobile, inclusiv smartphone-uri, tablete, notebook-uri , laptop-uri și hotspot-uri wireless.

Încă mai este de lucru pentru internet 4G, dar odată ce cele mai multe țări din întreaga lume încep a construi și a adopta infrastructurii care poate să ofere  această facilitate pentru a consumatorii săi, diferența între traficul limitat ce îl oferă 3G și internet 4G LTE va începe să fie notabilă în timp. În următorii ani, consumatorii vor vedea un upload mai rapid, descărcarea și streaming de date on-line îmbunătățite și toate din cauza acestui ultim progres tehnologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.