Cum este mai bun, 3G sau 4G?

Dacă v-ați îndoit vreodată de internet 4G (a patra generație de internet), suntem siguri că nu ați auzit de avantajele sale până în prezent. Operatorii de rețea recunosc nevoia de o capacitate mai mare, deoarece acestea au atins limite de extindere a rețelelor lor 3G, dar nevoile de date ale abonaților continua sa crească. În mod evident, singura modalitate de a crește capacitatea este de a face upgrade la o mai rapidă și o tehnologie mai eficientă.

Primul atu ale tehnologiei  4G este că acesta este construită de la început pentru a face față transferului mare de date. Furnizarea de servicii de date a fost întotdeauna un Add-on pentru rețelele 3G, care au fost construite pentru a gestiona în mod eficient apelurile vocale mai bine decât 2G-ul precedent.

În plus, în cazul în care rețelele 3G sunt construite ca o rețea de celule la nivelul de bază   dintr-o  zonă, 4G dispune de o arhitectură de rețea hibrid prin integrarea ambelor tehnologii fără fir, precum și în aceleași celule la nivelul acoperirii. Caracterul hibrid al 4G arată că este construit în jurul și pentru Internet de mare viteză, cât și mobilitate. De fapt, una dintre cele două tehnologii de calificare ca 4G, WiMAX (Interoperabilitate mondială pentru acces cu microunde) este o tehnologie de internet wireless. Făcându-l mobil și chiar mai repede, s-au văzut cu ușurință cerințele ascendente pentru internet 4G.

Cum funcționează Internet 4G?

Integrarea ambelor tehnologii pe bază de celule și fără fir, de asemenea, face ca internetul  4G să fie mai fiabil, deoarece conexiunea de date nu depinde numai de rețeaua celulară. Acest lucru înseamnă că, în timp ce pierderea de semnal celular deconectează conexiunea 3G, sunteți încă conectat cu ajutorul  rețelelor 4G.

Vezi si:  Benkmark - Apache Varnish vs Litespeed

Comparativ cu 3G, internetul 4G poate folosi benzile de frecvență mai largi (2 până la 8 GHz față de 3GS 1.8 – 2.4 GHz), se poate asigura lățimi de bandă mai mare (100 MHz și mai mult, față de 5 la 20 MHz pentru 3G) și, prin urmare, viteze mai mari (20 la 100 Mbps pentru uz mobil și chiar mai mari pentru utilizatorii de acasă  în timp ce vitezele 3G sunt între 384 Kbps și 2 Mbps).

În plus, internet  4G utilizează complet serviciile digitale de comutare de pachete de date și protocoale. 3G, pe de altă parte, utilizează atât pachetul digital, cât și ineficiența circuitului de tehnologii de date. Acest lucru face ca internetul 4G să fie mai eficient în transportul de date și voce. Chiar mai mult eficiența sa este dobândită cu ajutorul antenelor inteligente utilizate pentru rețelele 4G. Din moment ce aceste antene sunt optimizate cu software-ul, mai degrabă decât prin modele direcționale imobilizate de la antenele de rețea 3G, este mai ușor și mai ieftin să se adapteze rețelelor 4G și de a capta noi abonați. De fapt, fiecare subset al rețelei poate fi diferit optimizat pentru a satisface nevoile de lățime de bandă ale sectorului servit.

În mod evident, 4G nu este o versiune mai nouă a 3G 2.5G și 2.75G, ce au fost doar mai rapide decât  tehnologiile 2G. Arhitectura de proiectare a rețelei 4G sunt orientate spre asigurarea optimă a conexiunii de date pe Internet. De aceea, se ocupă de traficul de date 4G prin intermediul internetului mai bine decât 3G. Acest lucru face internetul 4G mai rapid și mai eficient. Fiecare abonat, prin urmare, va vedea imediat diferența în momentul în care acesta se conectează la Internet printr-o rețea 4G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.