Cum sa ne formam copiii

Orice copil are dreptul la educatie si la dezvoltare in societate. Indiferent daca acel copil provine din familii cu bani sau familii mai putin instarite el are dreptul sa invete si sa afle care sunt bucuriile vietii.

Educatia se realizeaza inca din primii ani de viata. Parintii sunt cei care trebuie sa se ocupe indeaproape de educatia celor mici pentru ca ei sa isi faca un loc cat mai inalt in societate.

Gradinita joaca un rol foarte important deoarece la gradinita copiii socializeaza, isi fac noi prieteni si incearca sa se adapteze unui ritm de viata care sa se incadreze in regulile de zi cu zi.

Educatoarele recurg la diferite metode prin care sa atraga atentia celor mici si sa ii faca sa renunte la jucarii in favoarea activitatilor educative si de formare a unui caracter. Pentru cei mai mici dintre ei educatoarele opteaza pentru planse de colorat care sunt o adevarata atractie pentru cei mici. Atat fetele cat si baietii sunt atrasi de cartile de colorat deoarece pentru ei exista carti separate pentru preferintele fiecaruia.

Aceste planse colorat sunt o alternativa foarte buna si pentru acasa deoarece parintii ii pot stimula pe cei mici sa renunte la desenele animate in favoarea coloratului. Plansele pot fi expuse mai apoi in casa sau in camera celui mic pentru a fi ca o recompensa pentru munca depusa.

Educatia este baza societatii. O persoana educata va avea un loc mai inalt in societate in comparatie cu alte persoane. Trebuie sa fim foarte bine pregatiti inca din copilarie pentru o intreaga viata deoarece caracterul unui om se formeaza inca din copilarie. Tot ceea ce invatam de mici ne va folosi mai apoi in diferite contexte deoarece orice cunostinta va fi mai devreme sau mai tarziu utila. Educatia este treapta spre avansare catre un trai mai bun !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.