Curatarea laptopului este foarte importanta si trebuie facuta o data pe an!

Foarte multi utilizatori de laptopuri, nu cunosc importanta curatarii laptopului, ba mai mult majoritatea crede ca este vorba de curatarea externa si anume curatarea tastaturii si a display-ului.
In acest articol nu vom vorbi de curatarea externa ci de cea interna, un proces minutios si care necesita cunostinte elementare in materie de laptopuri si componente.
Aceasta curatare poate fi facuta acasa sau la service laptop insa daca doriti sa economisiti bani si considerati ca sunteti capabil sa desfaceti un laptop si anumite componente cat si alte operatiuni, o puteti face.Am vorbit despre acest subiect in acest articol.

De ce este atat de importanta curatarea?

Curatarea interna asigura o buna functionare a sistemului de racire, implicit o durata de viata mai mare a laptopului, desigur asta daca nu se defecteaza in urma unor accidente.
Un sistem de racire nefunctional sau care functioneaza partial, va duce inevitabil la o defectiune la una sau mai multe componente.

Cum se strica sistemul de racire?
Sistemul de racire este format din radiator si ventilator, acest ansamblu facand sa se evacueze caldura degajata de componente, prin gurile de aerisire, pe care le are orice laptop.
Sistemul de racire se poate strica fie din cauza unor socuri, fie din cauza unei utilizari improprii a laptopului sau a unui defect generat aleator din diverse motive. Cel mai des sistemul de racire isi pierde din capacitati, cu timpul, deoarece nu este desfacut pentru a fi curatat. Scamele, praful, impuritatile, parul de la animalele de companie, toate acestea formeaza in timp o patura de praf care obtureaza caile de evacuare a caldurii si radiatorul. De asemenea nu trebuie uitat de pasta termoconductoare, pasta ce trebuie schimbata si ea, atunci cand faceti curatarea laptopului, adica o data pe an minim.

Care sunt riscurile daca nu curatam laptopul?
Un laptop necuratat, va aduna praf, caldura va fi evacuata tot mai greu iar pasta termica se va intarzi si ea in timp, pierzandu-si din proprietatile de a transmite caldura preluata de la componetne, mai departe. Acest lucru va duce la supraincalzirea laptopului, care in cele din urma va duce la dezlipirea fie a cipului video, fie la defectarea placii de baza.
De ce sa riscati sa defectati componente scumpe cand puteti fie sa pierdeti 2-3 ore si sa va curatati singuri laptopul, fie sa platiti la service pentru asta. Curatarea laptopului este foarte importanta si trebuie efectuata cel putin o data pe an, de preferat inaintea sezonului cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.