Cum pot fi corectate greselile gramaticale facute de romani?

Chiar daca suntem 20 de milioane de nativi care vorbesc limba romana, numarul celor care o vorbesc corect este destul de mic. Motivele sunt multe, insa principalul motiv care duce la o astfel de situatie este o educatie precara. Din foarte multe case lipseste un dictionar explicativ sau un calculator legat la internet, care sa asigure o legatura cu dex online, exista multi copii care inca nu merg la scoala si abandonul scolar prezinta o rata destul de mare.

Educatia este ramura de care ar trebui sa ne agatam cu totii in momentele mai putin placute ale istoriei si care ar trebui sa fie cat se poate de puternica. Din pacate, seva intregului popor si eforturile financiare, sau cele fizice, se duc catre alte domenii, mai mult sau mai putin importante.

Cum putem elimina lipsa educatiei?

Nu trebuie sa blamam lipsa de actiune a politicienilor, deoarece, in majoritatea lor, fac parte din aceeasi societate in care suntem cu totii. Schimbarea trebuie sa plece de la fiecare individ in parte, asadar, lipsa educatiei trebuie sa fie eradicata in jurul nostru. Astfel, trebuie sa facem tot posibilul pentru ca:

Fiecare copil sa aiba acces la cursuri scolare. Nu trebuie sa fim indiferenti atunci cand copilul in cauza nu este al nostru, ci trebuie sa luam atitudine. Educatia poate sa fie furnizata in foarte multe forme iar scoala in Romania este gratuita, asadar, demersurile pe care trebuie sa le facem nu sunt imposibile.

Fiecare persoana sa aiba un dictionar explicativ al limbi Romane in casa. Este o carte obligatorie, care trebuie sa fie prezenta pe orice raft. Motivul este simplu: poate oferi sansa dezvoltarii unui vocabular si a intelegerii unor termen foarte importanti, sau chiar vitali in anumite cazuri.

Vezi si:  Unde gasesc? Cel putin o data ai spus asta

Fiecare persoana trebuie sa aiba acces la internet sau la biblioteci. Internetul poate sa fie un blestem sau o binecuvantare. Mergem pe ideea de binecuvantare si realizam ca este o sursa infinita de informatii si de cultura. Accesul la internet, care este din ce in ce mai ieftin sau chiar gratuit, in anumite zone, este extrem de important si poate sa schimbe vieti.

Trebuie sa se gaseasca solutii antrenante pentru educatie. Educatia rigida nu este o educatie moderna. Petrecerea unui numar de 8 ore intr-o banca scolara, nu este intocmai cea mai buna solutie. Este indicat sa se gaseasca solutii mai flexibile si mai placute, atat pentru copii, cat si pentru profesori, pentru asimilarea mult mai corecta a fiecarei informatii.

Invata de aici care sunt definitiile celor mai des intalniti termeni juridici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.