Despre Socializare

In ultima vreme auzim tot mai multe voci sustinand faptul ca socializarea online dauneaza dar,  nu realizeaza ca socializarea online se bazeaza pe aceleasi reguli de baza si de comportament ca si socializarea offline.  Fie comentezi pe retele de socializare, fie ca vorbesti pe messenger tu socializezi.

Unii oameni sunt de parere ca daca altii sunt la un click distanta de ei si isi posteaza fotografiile de vacanta pe un cont, daca plang si rad in statusuri inseamna ca sunt mai accesibili decat in viata reala. Fals! Nu poti merge pe strada si sa te duci peste un om necunoscut sa-i spui „fii prietenul meu”, de asemenea nu ii poti spune sa se uite peste fotografiile tale, sau sa asculte ce ai tu de zis. Aceste lucruri sunt o obisnuinta in viata offline, de ce nu ar fi la fel si in viata online?

Desigur, putem cunoaste necunoscuti insa cu grija, totul incepe cu un friend request sau add contact iar pasii trebuie facuti treptat. Daca in viata offline cunoastem oameni noi prin prisma lucrurilor care ne plac sau prin prieteni comuni asa si in online, cu cat activitatile comune sunt mai multe cu atat motivele de apropiere sunt mai multe. Aproprierile dintre oameni se fac treptat, nu imediat, prima parere ti-o faci dupa pozele postate pe retelele de socializare sau avatare de pe messenger insa relatiile dintre oamenii se construiesc incetul cu incetul. Totusi nu toti ne potrivim, asa cum nu iesi in oras la o cafea cu oricine, asa si pe internet nu te poti apropia de oricine. Suntem selectivi si asta nu este ceva rau, dimpotriva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.