Cum sa scrii un horoscop de calitate

Fie ca este vorba de horoscopul zilnic sau horoscopul anului 2013, cel putin jumatate din populatia marilor orase este interesata mai mult sau mai putin de aceasta tehnica antica de prezicere a viitorului apropiat sau ceva mai indepartat. In spatele acestor horoscopuri se afla in general astrologi, insa nu orice astrolog poate scrie un horoscop zilnic sau anual de calitate, la care cititorii se reintroc cu incredere, de altfel, nici un scriitor fie el oricat de talentat nu va poate scrie un horoscop cu veridicitatea unui adevarat astrolog.

Pentru a scrie un horoscop de calitate trebuiesc implinite una dintre cele doua conditii:

  • fie persoana care scrie sa fie un astrolog cu talent la scris,
  • fie persoana care scrie sa fie un jurnalist/ scriitor ce isi ia munca in serios si face o munca de informare serioasa, preluand predictiile de horoscop de la cele scrise de astrologi si modificand doar modul de exprimare si nu si informatia transmisa.

Pentru a scrie un horoscop de calitate, comparabil cu cele din reviste cunoscute sau site-uri precum www.horoscop2013.info, exista cateva reguli ce nu trebuiesc ignorate, reguli ce pot face diferenta intre un horoscop ce va fi citit o singura data si un horoscop la care se va reveni zilnic.

Horoscopul trebuie scris pentru publicul caruia i se adreseaza.

Desi este adevarat ca horoscopul este acelasi pentru toate persoanele din aceiasi zodie, asta nu inseamna ca un horoscop redactat pentru un ziar financiar poate suna la fel ca horoscopul dintr-o revista pentru femei. In primul exemplu, pentru un ziar financiar, accentul trebuie sa se puna in mod special pe cariera si bani, iar tonul trebuie sa fie in general unul cat se poate de obiectiv, iar pentru o revista de femei, dimpotriva, accentul este in general pe relatii si dragoste, iar tonul trebuie sa fie calduros si dezinvolt.

Persoana care scrie horoscopul trebuie sa cunoasca astrologia sau sa aiba surse bune de informatie.

Multi pot fi tentati sa creada ca este foarte usor sa pacaleasca publicul cu un horoscop vag, plin de afirmatii ambigue, ce se pot aplica la o serie nesfarsita de situatii. Acest lucru este cat se poate de fals, mare majoritate a iubitorilor de horoscop au un al 6-lea simt in materie de astfel de falsuri, de aceea, pentru a scrie, jurnalistul trebuie sa invete sa citeasca previziunile astrale.

Primul pas este cunosterea cat mai aprofundata a tuturor detaliilor legate de aceasta stiinta – ce inseamna ascendent, ce sunt semnele solare si semnele lunare, ce inseamna miscare retrograda si ce sunt casele, etc. Chiar si pentru scrierea unui horoscop zilnic cu date cat se poate de generale, este foarte important ca scriitorul sa stie despre ce se vorbeste. Pe de alta parte, daca scriitorul este deja un astrolog pasionat, reversul situatiei se aplica, acesta trebuie sa invete sa scrie, sa imbrace informatiile pe care le detine intr-un mod cat mai atractiv pentru cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.