Conferinta pentru dezvoltarea turismului cultural “Dunarea in Anul Centenar” a avut ca obiectiv constientizarea de catre autoritati, persoane din mediul privat, turisti, bloggeri de travel, vloggeri, influenceri din zona de lifestyle asupra potentialului turistic al localitatii Corabia.
“Conferinta turistica a urmarit cresterea notorietatii si furnizarea de informatii privind obiectivele turistice din zona orasului Corabia si zonele adiacente – Cetatea Sucidava, castrul roman de la nord de Dunare inclus in patrimoniu UNESCO, ca prim obiectiv din Olt si cel de-al saptelea din tara; confuenta raului Olt cu Dunarea, un panou amplasat langa pod ne ofera cateva date despre rau; Islaz, unde se afla Monumentul comemorativ al Dunarii de la Islaz din 1848; cartierul Silistioara, vechi sat alipit orasului Corabia; Manastirea Clocociov si alte manastiri si biserici din zonele apropiate, Ruinele Curtii Domnesti, orasul Caracal, Cabana de vanatoare a lui Ceausescu din satul Resca, comuna Dobrosloveni; ramasitele coloniei romane Romula care a fost infiintata in secolele II- III pe locul unei mai vechi asezari dacice de la Resca; Muzeul Campiei Boianului din Draganesti Olt, Biserica-bordei, Complexul etnofolcloric si Bisericile surori din comuna Stoicanesti si Rezervatia de dropii Boianu si sunt doar cateva dintre elementele care chiar fac diferenta aici in zona“, a declarat Raluca Burducea din cadrul Live Entertainment.
Curiozitati despre Corabia
Numele de Sucidava vine de la tribul geto-dacic „Suci” si „Dava” = cetate. Pe scurt Cetatea Sucilor. Asezarea a fost un important centru militar si economic dacic, pe malul Dunarii. Dupa cucerirea Daciei de catre romani, în actualul cartier al Corabiei (Celei, fostul sat Celeiu) s-a construit un castru roman. Ulterior, acesta a contribuit la formarea asezarii civile romane, Sucidava. Cetatea a fost construita pe vremea lui Aurelian, între 257 si 275 d. Hr, începu gazda noastra. Retragerea aureliana din Dacia, începe în 271.