Corabia – de la anonimat la un loc cu potential turistic si port amenajat

Conferinta pentru dezvoltarea turismului cultural “Dunarea in Anul Centenar” a avut ca obiectiv constientizarea de catre autoritati, persoane din mediul privat, turisti, bloggeri de travel, vloggeri, influenceri din zona de lifestyle asupra potentialului turistic al localitatii Corabia.

Conferinta turistica a urmarit cresterea notorietatii si furnizarea de informatii privind obiectivele turistice din zona orasului Corabia si zonele adiacente – Cetatea Sucidava, castrul roman de la nord de Dunare inclus in patrimoniu UNESCO, ca prim obiectiv din Olt si cel de-al saptelea din tara; confuenta raului Olt cu Dunarea, un panou amplasat langa pod ne ofera cateva date despre rau; Islaz, unde se afla Monumentul comemorativ al Dunarii de la Islaz din 1848; cartierul Silistioara, vechi sat alipit orasului Corabia; Manastirea Clocociov si alte manastiri si biserici din zonele apropiate, Ruinele Curtii Domnesti, orasul Caracal, Cabana de vanatoare a lui Ceausescu din satul Resca, comuna Dobrosloveni; ramasitele coloniei romane Romula care a fost infiintata in secolele II- III pe locul unei mai vechi asezari dacice de la Resca; Muzeul Campiei Boianului din Draganesti Olt, Biserica-bordei, Complexul etnofolcloric si Bisericile surori din comuna Stoicanesti si Rezervatia de dropii Boianu si sunt doar cateva dintre elementele care chiar fac diferenta aici in zona“, a declarat Raluca Burducea din cadrul Live Entertainment.

Curiozitati despre Corabia

Numele de Sucidava vine de la tribul geto-dacic „Suci” si „Dava” = cetate. Pe scurt Cetatea Sucilor. Asezarea a fost un important centru militar si economic dacic, pe malul Dunarii. Dupa cucerirea Daciei de catre romani, în actualul cartier al Corabiei (Celei, fostul sat Celeiu) s-a construit un castru roman. Ulterior, acesta a contribuit la formarea asezarii civile romane, Sucidava. Cetatea a fost construita pe vremea lui Aurelian, între 257 si 275 d. Hr, începu gazda noastra. Retragerea aureliana din Dacia, începe în 271.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.