Diamant sau safir? Ce sa aleg pentru inelul de logodna?

1-900x900-1Bijuteriile au impodobit frumusetea umana inca din preistorie. Astazi, cu o piata de bijuterii atat de diversificata, ne este foarte greu sa alegem piatra pretioasa potrivita, in special daca vrem sa achizitionam un inel de logodna. Acum poti cumpara inele de logodna din diferite metale, cu diamante, pietre pretoase colorate, perle si cu multe alte caracteristici inovative. Dar toata lumea vrea ceva unic. Dupa cum spunea insasi Coco Chanel, “Pentru a fi de neinlocuit, trebuie sa fii intotdeauna diferit.”

Cand vine vorba de cele mai dorite pietre pretioase, diamantul si safirul albastru se lupta pentru locul intai. Diamantul ofera o stralucire aparte, iar safirul iese in evidenta prin culoarea sa cuceritoare. Diamantul se potriveste la aproape orice tinuta! Pe de alta parte, safirul te va scoate din anonimat!

Safir sau diamant – Pe care ar trebui sa il cumpar?

Diamantele, fara indoiala, au fost cele mai dorite pietre pretioase de catre femei, cel putin in ultimii ani. Nu degeaba se spune ca diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor. Dar, intotdeauna a existat o inclinare substantiala catre pietrele pretioase colorate, iar femeile, pentru ca isi doresc sa arate diferit, tind sa acumuleze aceste pietre pretioase cu culori vibrante in colectia lor personala de bijuterii.

Safirele sunt considerate o alegere regala si au ramas printre favoritele femeilor inca din cele mai vechi timpuri. Reprezentantele sexului frumos par sa fie indragostite pe viata de albastrul magnific al acestor pietre pretioase. Popularitatea safirelor a crescut tot mai mult de cand Printesa Diana s-a afisat cu al sau inel de logodna cu safir albastru.

Acum ramane de facut alegerea intre diamantul stralucitor si safirul senzual. In timp ce diamantele au un efect mai mare asupra oamenilor datorita stralucirii lor intense, safirul albastru, pur si simplu, iti taie respiratia prin culoarea sa incomparabila. Selectia depinde in totalitate de preferintele personale in materie de bijuterii.

Interesant este faptul ca nu exista o diferenta foarte mare intre diamante si safire. Desigur, diamantul este mai dur, insa safirul vine imediat in urma cu natura sa robusta si durabila. Probabil ca inelul de logodna ideal ar fi Inelul din Aur cu Safir para si Diamante de la magazinul de bijuterii Valmand. Sau poate preferi un inel de logodna cu un model mai deosebit, cum este acest inelPoate fi safirul alb un inlocuitor al diamantului?

Inainte ca pietrele sintetice sa fie la moda si zirconiul cubic sa se dezvolte, safirul alb obisnuia sa fie inlocuitorul diamantelor in bijuterii. Conform expertilor, safirul alb natural a fost intotdeauna o piatra pretioasa frumoasa, dar comparatia cu diamantul nu este foarte corecta, deoarece diamantul are o stralucire spumanta incomparabila. In ziua de azi, piata de bijuterii este inundata cu pietre incolore, care seamana cu diamantul. Asa ca, de fiecare data cand cumperi bijuterii, fii foarte atent sau apeleaza la ajutorul unui gemologist instruit, care sa iti poate spune cu usurinta daca primesti un diamant real sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.