Din cauza dimensiunii, greutății și formelor diverse, molozul din construcții este printre cele mai dificile deșeuri de manevrat și eliminat. Murdăria și praful pe care deșeurile le adună sunt un alt factor care influențează acest aspect, iar cei care le manevrează se pot confrunta cu afecțiuni respiratorii grave, dacă nu folosesc echipamentele speciale.
Fie că efectuezi o amenajare peisagistică, renovarea casei sau construirea unui complex comercial, respectarea unui program de lucrări este necesar. Nu numai că te va ajuta să estimezi durata de finalizare a lucrării, dar respectarea unui program îți va fi de folos la respectarea sarcinilor specifice. În acest sens, înainte de conceperea unui plan de construcție, trebuie să ai în vedere și contactarea unei companii care să îți pună la dispoziție serviciul de debarasare moloz.
Multe materiale pot fi considerate moloz: plăci de gresie și faianță, bucăți de beton, resturi de cărămizi, spărturi și pulbere de tencuiala, mortar provenit din dărâmarea zidurilor, nisip, cioburi sau lemn. Toate aceste materiale sunt provocate de demolarea sau construirea caselor și se regăsesc pe șantierele clasice. Pentru muncitori, deșeurile de pe șantier pot constituii un factor de risc, iar pentru respectarea unui program de lucru și ducerea la bun sfârșit a lucrării, trebuie să ai în vedere eliminarea rapidă și sigură a acestora.
Eliminarea molozului este o sarcina care nu trebuie subestimată. Așadar, dacă nu intenționezi să contactezi o companie specializată în serviciul de debarasare moloz, trebuie să te echipezi cu multă răbdare și forță brută. Manevrarea deșeurilor provocate din construcții implică o atenție desăvârșită pentru eliminarea riscului de accidentare. Specialiștii din domeniu folosesc echipamente care includ: cască de protecție, mănuși de construcție, ochelari de protecție și cizme cu vârf de oțel. În cazul în care nu dispui de aceste echipamente, recomandarea noastră este să nu începi eliminarea molozului până nu o sa te echipezi corespunzător.
În continuare, încărcarea sacilor cu moloz este o sarcina dificilă. Bucățile de beton pot ajunge să aibă și câteva kilograme. O să ai nevoie de câțiva meseriași care să te ajute cu umplerea sacilor. După ce acest pas a fost realizat, în situația în care stai la un nivel superior dintr-un bloc, trebuie să îi muți la parter și de acolo să îi transporți către o groapă de gunoi. Însă, trebuie să ai în vedere faptul că gropile de gunoi percep o taxa pentru debarasarea molozului.
Așadar, de ce nu lași această activitate obositoare în mâinile unor profesioniști? Companiile de transport moloz vor colecta și debarasa deșeurile în spații special amenajate, în locul tău. Tot ce trebuie să faci este să îi contactezi în prealabil și să stabilești detaliile telefonic.