Sfaturi pentru cei care doresc sa se lanseze in antreprenoriat

Antreprenorilor, lansarea unui proiect nu este o sarcina usoara. Iti vei pune o multime de intrebari, dar nu vei avea toate raspunsurile! Se spune adesea urmatorul lucru: cheia succesului este sa inveti din greseli. Dar si mai bine: este sa inveti din greselile altora. Asadar, ce modalitate mai buna de a te inspira decat de la un model genial de antreprenor al zilelor noastre?

Scapa de preconceptiile despre antreprenoriat

Exista multe idei preconcepute despre antreprenoriat. Potrivit specialistilor, indiferent daca esti un antreprenor independent sau un antreprenor cunoscut, publicul tau tinta va avea tendinta de a se concentra doar pe munca ta, fara sa isi faca timp sa iti inteleaga viata sau parcursul creativ. Nu ezita sa iti impartasesti povestea si procesul creativ cu publicul tau prin intermediul unui bun storytelling! De asemenea, nu lasa clisee precum „O femeie nu este suficient de puternica pentru a fi antreprenor” sau „O femeie este prea emotionala pentru a lua decizii extrem de responsabile” sa te descurajeze sau sa te destabilizeze. Nu iti pierde cumpatul si ramai motivata si concentrata pe obiectivele tale!

Diferentiaza-te de alti antreprenori

Diferenta ta este cea care te face puternic… si asta este ceea ce face toata diferenta! Dezvolta-ti ideile pe baza experientei tale, a ambitiilor si pasiunilor tale. Nu incerca neaparat sa vii cu o idee geniala care necesita resurse enorme si mijloace ultrasofisticate pentru a o duce la bun sfarsit. Pastreaza-ti capul pe umeri si gaseste-ti valoarea adaugata, astfel incat sa iesi in evidenta fata de concurenta atunci cand iti lansezi proiectul.

Asculta-ti instinctele profesionale

Aventura antreprenoriala este plina de incertitudini si nu te poti baza doar pe calculele de prognoza sau pe opiniile altora. Cu toate acestea, cei mai apropiati de tine sunt bine plasati pentru a te ajuta sa iti identifici propriile puncte forte. Cheia este sa te inconjuri de aliati adevarati, nu de spargatori de vise. Numai tu poti sti ce este potrivit pentru tine. Asa ca urmeaza-ti instinctele si constientizeaza ca intuitia este o abilitate exceptionala pentru succesul tau antreprenorial. Incepe prin a-ti urma intuitia si a lua decizii mici si, incetul cu incetul, vei capata incredere in sine!

Optimizeaza prezenta online a companiei tale

In zilele noastre, nu este suficient sa ai o afacere fizica, ci trebuie sa ai si o prezenta digitala. Pentru ca afacerea ta sa functioneze fara probleme, cat mai multi oameni trebuie sa stie despre ea. Pentru a te face cunoscut, optimizeaza-ti prezenta online. Vei fi surprins de puterea retelelor de socializare de a-ti promova brandul si de a atrage noi clienti potentiali. Sfatul specialistilor este sa nu investesti tot bugetul in presa sau intr-un site web, ci sa folosestui retelele sociale: este cea mai buna modalitate de a te face cunoscut si este gratuita! Prin intermediul retelelor de socializare, iti poti creste vizibilitatea si notorietatea marcii.

Daca si tu ai in minte o idee de proiect pe care visezi sa o vezi concretizata, inarmeaza-te cu toate sfaturile necesare pentru a te ajuta pe drumul spre antreprenoriat. Este un drum lung si accidentat, dar care merita efortul. Asadar, esti gata sa faci pasul spre antreprenoriat?

 

Sursa: https://www.hiscox.fr/blog/je-deviens-entrepreneur/conseils-lancer-entrepreneuriat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.