Initierea unei afaceri la domiciliu – avantaje si dezavantaje

In ultima vreme, afacerile la domiciliu castiga din ce in ce mai mult teren in fata unei afaceri traditionale. Numeroase sunt afacerile la domiciliu dezvoltate in regim part-time de catre antrepremori care nu sunt dispusi sa isi paraseasca jobul curent cel putin pentru inceput. Domeniile sunt cat se poate de diverse: servicii de plasare personal sau curatenie, productia de cosmetice sau bijuterii, etc.

Persoanele care aleg sa initieze o afacere la domiciliu au diferite motive pentru a face asta – fie pentru a-si indeplini un vis mai vechi, fie pentru a-si transforma un hobby in afacere. Faptul ca devin proprii lor sefi ii incanta enorm.

O afacere la domiciliu poate oferi o multime de avantaje si satisfactii pe laga ca esti propriul tau sef si tu iei toate deciziile si iti faci programul. Insa lucrurile nu sunt intotdeauna atat de simple pe cum par. Trebuie sa tii cont de parerile si dorintele clientilor tai, sa te pliezi la cerintele furnizorilor si sa inveti sa colaborezi cu angajatii tai pentru ca lucrurile sa mearga ca pe roate.

O afacere la domiciliu consuma mult timp si bani, energie, mult mai multa decat un simplu job full-time. Pentru a te bucura de succes va trebui sa faci multe sacrificii si sa gasesti echilibrul intre familie si afacere.

O afacere la domiciliu iti ofera o mai mare flexibilitate, un program de lucru flexibil care iti ofera posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia. Tu esti cel care ia deciziile si iti angajezi oamenii, chiar si membrii familiei.

In ceea ce priveste dezavantajele nu vei avea atat de mult spatiu in casa. Nu exista contactul cu colegii ca in cazul unui job normal iar pentru a castiga mai multi bani esti tentat sa lucrezi mai mult, doar esti acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.