Vacanta in Kemer

Distribuie cunoscutilor tai!

Vacanta in Kemer, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Statiunea Kemer este o statiune turca de la malul Marii Mediteraneene, care face parte din provincia Antalya. Este una dintre statiunile cele mai fierbinti (la propriu!) intrucat temperatura medie in sezonul estival, adica din lunile iunie, iulie si august, variaza intre 43 si 45 de grade Celsius.

Pana in anul 1917, localitatea se chema Eski Koy (“Vechiul Sat” in limba turca). Intrucat localitatea era expusa furiei valurilor, autoritatile de atunci au ordonat construirea unui zid din piatra de aproximativ 23 de km. Ulterior, Esky Koy si-a schimbat denumirea in Kemer, denumire care face referire la zidurile construite atunci si care inca mai pot fi vazute si in ziua de astazi.

De ce aleg turistii acest oras?

Pentru frumusetile sale, dar si pentru peisajul variat: in ciuda faptului ca se gaseste pe malul Marii Mediteraneene si ca statiunea este una dintre cele mai fierbinti din lume, imprejurimile Kemer-ului sunt unice: pe de o parte este plaja si Marea Mediteraneeana, iar pe de cealalta parte sunt muntii si padurile de pini care strajuiesc statiunea. Astfel, cei care nu mai pot suporta caldura se pot retrage oricand intr-o plimbare in zonele umbrite si racoroase ale muntilor.

Obiective turistice in Kemer

Ca orice statiune turceasca, si aceasta are bazarul propriu, destinat atat turistilor, cat si locuitorilor din zona (in oras locuiesc in orice moment al anului 10,000 de oameni, la care se adauga alte 10,000 in imprejurimi). Sigur, nu e chiar la fel de mare ca Grand Bazaar din Istanbul, dar totusi e plin cu dulciuri specifice locului, cu haine si accesorii la preturi mici, dar si cu suveniruri. Pentru cei care planuiesc o vacanta in Turcia, e bine de stiut ca negustorii din bazaruri scad foarte mult din pret atunci cand se negociaza cu ei. Cu doar cativa zeci de dolari oricine poate sa plece cu un set complet de haine, cu o multime de dulciuri, dar si cu suveniruri.

In plus, cei care nu se multumesc cu lenevitul pe plaja, se mai pot bucura de lucruri precum:

  • O calatorie cu telefericul pe muntele Tahtali;
  • O vizita la Parcul Nomad (sfat: acolo se gaseste cea mai buna mancare din zona);
  • O scufundare subacvatica cu cei de la Sea Wild Divers;
  • O vizita la Spa Ottaman, cel mai bine dotat SPA din regiune;

In privinta unitatilor de cazare, exista o multime de hoteluri in Kemer. Aparent, hotelurile cu serviciile cele mai bune sunt Berke Ranch, Limak Limra, Kemer Holiday Club si Kemer Resort Hotel. Sigur, mai exista o mutime de hoteluri, moteluri si pensiuni in afara de cele mai sus amintite, insa nu toate au un rating la fel de bun ca cele de mai sus.

Pe site-ul agentiei de turism VIAROMANIA gasiti sute de oferte de sejururi in Turcia pe care le puteti rezerva online cu doar cateva clicuri! Tarifele cu early-booking pentru sezonul 2013 incep de la 164 de euro (+ taxele de aeroport) de persoana pentru un sejur de 6 nopti asa ca o vacanta in Turcia in 2013 poate deveni realitate!

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.