Supa de fasole alba si carne de pui

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Chiar daca folosesti cuptorul tau olandez mare, greu, pe tot parcursul anului, asa cum fac si eu, se pare ca acest lucru se va intampla putin mai rar in toamna. Astazi vreau sa va arat o supa pentru a gati in el. Aceasta ciorba este una dintre acele retete magice cu doar cateva ingrediente si toti suspectii obisnuiti – morcov, ceapa, fasole, bulion de pui – care, totusi, se dovedeste de a avea o aroma atat de adanca, minunata, incat nu te deranjeaza ca iese suficient sa-l mananci o saptamana.

Este o supa foarte generoasa: daca doriti sa o extindeti si mai mult, adaugati inca 4 – 8 cani de bulion sau chiar apa. Un pic de fierbere si aroma bogata se va raspandi rapid prin lichidul suplimentar.

INGREDIENTE
450gr fasole alba uscata
1 lingura de ulei de masline
30 gr de carnati de pui gatit
2 tulpini mari de telina taiata
2 morcovi mari, decojiti si taiati fin
1 ceapa mare, tocata
6 bucati de usturoi tocat
4 cesti bulion de pui cu sodiu scazut
Sare si piper negru proaspat macinat
2 foi de dafin
3 linguri otet de cidru

INSTRUCTIUNI
Cu o seara inainte sa gatesti supa inmoaie fasolea asezand-o intr-un bol si acoperind-o complet cu apa rece.
A doua zi, incalzeste cuptorul la 150 ° C Incalzeste uleiul de masline intr-un cuptor olandez mare (de 4 sferturi sau mai mare) sau o oala grea la foc mediu. Adauga carnati si pune caldura la temperatura medie. Gateste, amestecand frecvent, pana cand carnatii s-au rumenit – aproximativ 10 minute. Amesteca telina taiata, morcovii, ceapa si usturoiul si fierbe la foc mediu inca 10 minute, pana cand sunt moi. Scurge fasolea si amesteca-le in legume.
Se toarna in stocul de pui si inca 4 cani de apa. Condimenteaza cu 1/2 lingurita de sare si o cantitate generoasa de ardei negru. Se arunca si frunzele de dafin. Pune supa la fiert, apoi acopera.

Gateste 2 – 3 ore la cuptor sau pana cand fasolea este foarte moale si cremoasa. (Timpul poate varia foarte mult in functie de dimensiunea boabelor pe care le utilizezi.)
Amesteca otetul de cidru si sare dupa gust (am folosit aproximativ 1 1/2 lingurita). Continua sa gatesti inca 20-30 de minute sau pana cand fasolea a absorbit o parte din sare.
Se serveste cu paine proaspata crusta.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.