Cât de bună este o baterie externă?

Distribuie cunoscutilor tai!

Cât de bună este o baterie externă?, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Odată cu evoluția telefoanelor inteligente au existat și numeroase articole cu privire la modul de a reduce consumul bateriei, ce aplicații consumă mai mult sau vă ajută să consumați mai puțin. Dar la sfârșitul zilei, bateria noastra tot este descărcată. Cum sunt gloanțele pentru arme, așa este bateria pentru telefonul tău inteligent. Acest mic dispozitiv care posedă puterea de a transforma energia chimică în energie electrică dă putere, dar cum se spune și în filmul Spiderman “Cu o putere mare vine și o responsabilitate pe măsură”.

Ceea ce încercăm să vă transmitem este faptul că aceste baterii reîncărcabile fără de care am avea deficiențe sociale în lumea de astăzi reprezintă o componentă importantă în viața telefonului inteligent. Din moment ce nu putem reface aplicațiile ( pentru a salva baterie ), aplicaţii ce oricum fac o mai bună funcționare a telefonului nostru inteligent, putem recurge la o baterie externă portabilă prin USB. Datoria noastră constă în alegerea potrivită a bateriei pentru telefonul nostru și cât de puternic să fie acumulatorul extern.

Utilizatorii de telefoane mobile inteligente migrează către folosirea bateriilor externe pentru că ele sunt accesorii portabile și pot fi încărcate cu ușurință chiar cu încărcătorul telefonului de la priza sau port-ul USB al calculatorului. Pentru cei cu o înclinație ecologică există și baterii externe solare.

baterie-externa-universala-albaAcești acumulatori externi din care sunt făcute bateriile externe conțin Lithium ion iar capacitatea lor este măsurată în mili amperi pe oră (mah), chiar dacă acești termeni tind să ne intimideze, sunt simple calități comune pe care trebuie să le înțelegem înainte de a măsură puterea bateriei noastre externe.

Miliamperi-oră (mah) nu este altceva decât o mime amperi oră, care este o unitate de sarcină electrică, egală cu taxa de transfer printr-un curent constant de un amper care curge timp de o oră.

Din moment ce puterea bateriei externe înmagazinează curent continuu, e clar că telefoanele inteligente se încărca mult mai rapid în comparație cu încărcătoarele AC, respectiv încărcătoare pentru telefoane inteligențe care însoțesc telefonul, motivul fiind că aceste încărcătoare de curent alternativ transferă curent DC, flux care nu este constant, prin urmare, durează mai mult încărcarea la priză decât de la o baterie externă ce oferă curent continuu cu flux constant făcând încărcarea mai eficientă.

Un mit foarte comun, promovat de firmele ce vând baterii externe susține că produsele lor oferă o conversie de 92% mAh. Rata de conversie este capacitatea rămasă a bateriei după ce o anumită parte din această este pierdută în căldură sau PCB. De aceea această conversie de 92% mAh nu este posibilă, deoarece conversia bateriil depinde şi de dispiparea de tensiune a energiei așa cum am subliniat devreme, din care același încărcător USB portabil se încarcă mai repede printr-un încărcător de telefon, dar durează mult timp pentru ca bateria să se încarce într-un port USB calculatorului. În realitate, conversia bateriilor ajunge la 75-80% din valoarea reală.

Cand vorbim despre o baterie externă trebuie să luăm în calcul CAPACITATEA REALĂ. De exemplu, în cazul în care un încărcător USB portabil cu 10000 mah ( capacitate reală ) pretinde că încarcă un telefon Samsung modelul S5 cu o baterie de capacitate de 2800 mAh de până la 5 ori, atunci aceasta nu este o afirmație justificată, deoarece luând în considerare o rata medie de conversie de 80% a bateriei, dacă aplicăm această formulă simplă vom ajunge să știm că, în realitate, acumulatorul extern cu o capcitate reală de 10000mAh poate încărca telefonul de până la maximum 2ori.

CAPACITATEA REALĂ * rata de converise * sănătatea bateriei telefonului / capacitatea telefonului = numărul total de încărcări

EXEMPLU: 10000 x 0.8 x 0.8 / 2800 = 2.28( aprox. 2 ori )

Când ne hotărâm să cumpărăm o baterie externă de pe site-ul datagsm.ro trebuie deasemenea să avem în vedere protecția circuitului electric a telefonului inteligent pentru supra-încărcare, supra-descărcare sau scurt-circuit. Circuitul electric oprește sursa de încărcare atunci când telefonul este încărcat complet, iar absența conduce la un curent invers de la dispozitiv, care, la rândul sau vă va afecta telefonul / tabletă sau mp3-playerul.

De aceea este impetuos necesar să vă cumpărați o baterie externe portabilă USB cu lithium-ion, chiar dacă acestea sunt mai scumpe, sunt și mai sigure pentru că generează căldură mai puțină, acumulatorii sunt mult mai durabili și vin cu o protecţie a circuitului bateriei, cum am menţionat mai sus, fapt ce vă protejează telefonul de supra-încărcare și scurt-circuit.

Deci fiți inteligenţi folosind o baterie externă, dar alegeți modelul potrivit pentru a nu rămâne mereu fără baterie.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.