Inlocuirea unei sigurante arse la un autovehicul

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Filmulețul de mai jos ne aratã cum sã gãsim și sã înlocuim o siguranțã arsã la o mașinã.

Dacã filmulețul nu a fost suficient de explicit hai sã vedem ce pași trebuie sã parcurgem pentru a gãsi și înlocui o siguranțã arsã la un autovehicul:

1. Localizãm panoul cu siguranțe, acesta poate fi situat undeva pe lângã volan sau în compartimentul motor. Cartea mașinii cu siguranțã ne va indica precis locul panoului de siguranțe așa cã dacã o aveți la îndemânã nu ezitați sã o consultați.
2. Identificãm siguranța arsã. În funcție de ce echipamente nu mai funcționeazã prin mașinã (radio, lumini semnalizare, brichetã etc.) și de harta siguranþelor pe care o gãsim normal în cartea mașinii dar și imprimatã pe capacul panoului de siguranțe localizãm siguranța cu probleme.
3. Odatã gãsitã, siguranța, se va scoate din soclul ei folosind cleștișorul atașat undeva în interiorul panoului de siguranțe sau chiar pe capac. Dacã acest cleștișor lipsește ne putem ajuta de o șurubelniþã pentru a scoate siguranța. Surubelnița și oricare alt obiect metalic va fi mânuit cu grijã în interiorul panoului de siguranțe pentru a evita producerea de scurtcircuituri care ar putea duce la arderea altor sigurante sau chiar la afectarea sistemului electric al masinii.
4. Ne asigurãm cã siguranța scoasã este defectã. La siguranțele transparente este foarte simplu, observãm dacã firul fuzibil mai este întreg sau nu. La cele opace este un pic mai complicat. Pentru acestea putem folosi un ohmetru sau un bec inseriat cu o baterie. (peste acest pas se poate sãri dacã nu avem cunoștiințele necesare sau dacã locul unde a survenit defecțiunea este impropriu)

5. Introducem o siguranțã identicã în locul celei defecte. Foarte mare atenție! Trebuie sã utilizãm o siguranțã cu caracteristici identice cu cea arsã în caz contrar se poate ajunge la defecțiuni grave ale sistemului electric sau chiar la incendii.

Normal cã înainte de a înlocui siguranța trebuie sã îndepãrtãm cauza care a dus la arderea ei. Dacã și noua siguranțã se arde atunci cauza nu a fost îndepãrtatã și sistemul electric va trebui verificat la un atelier specializat.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.