Problemele de piele ale catelului tau. Cand apar si cum pot fi vindecate?

Daca observi ca patrupedul tau se scarpina mai mut decat este normal, este posibil sa aiba o afectiune a pielii. De regula, acestea nu sunt grave, insa sunt deranjante pentru catel. Pot fi diverse pete, cosuri, cruste, piele ingrosata sau placi scuamoase, aseamatoare matretii. Un prim pas pe care trebuie sa il faci imediat ce descoperi o astfel de problema este sa mergi la un consult de specialitate. Intre timp insa, este bine sa te informezi.

Care pot fi cauzele afectiunii pielii la caini?

Cauzele pot fi destul de numeroase:

  • Alergii date de mediul inconjurator. Alergiile apar intre 3 luni si 6 ani si sunt vizibile pe urechi, labute, fata sau baza cozii. In general, poate sa fie indicat un test alergologic. Elementele care declanseaza alergiile sunt polenul, sporii de mucegai sau acarienii de praf.
  • Parazitii. Cateii sunt mult mai predispusi decat oameni la pureci, paduchi sau capuse. La unii patrupezi, o singura muscatura poate sa cauzeze extrem de mult disconfort, motiv pentru care trebuie sa se gaseasca repede solutii. De regula, iti dai repede seama cand catelul are paraziti, deoarece se scarpina si chiar se musca singur.
  • Infectii. O alta cauza majora poate fi data de infectiile bacteriene si fungice. Acestea sunt cauzate de alergii, rani deschise, taieturi sau alte probleme.
  • Sensibilitate alimentara. Nu in ultimul rand, problemele de piele pot fi cauzate de sensibilitatea alimentara. La fel ca si oamenii, cainii pot sa aiba diverse reactii adverse la proteinele din hrana.

Care sunt cele mai bune solutii ?

Solutiile pot fi de mai multe feluri. Una dintre solutii este medicatia. Infectiile cutanate sau puruitul sever pot fi rezolvate doar cu medicatie, in urma recomandarilor venite de la veterinar.

O alta solutie este data de suplimente. Spray-urile precum Revital Spray ii pot furniza catelului tot felul de elemente nutritive, cum este oxidul e zinc, clorofila sau glicerina, calmand pielea si avand efect benefic asupra sensibilitatii pielii.

Solutia pe termen lung insa, este alimentatia. O alimentatie sanatoasa, construita pe baza sfaturilor venite de la veterinar poate sa sustina sanatatea pielii si sa ii ofere cainelui o blanita stralucitoare si un corp cat se poate de sanatos.

Important: Atunci cand descoperi ca prietenu tau blanos se scarpina, fugi la medicul veterinar. Multi proprieetari de animale au tendinta de a cumpara medicamente dupa sfaturile gasite pe internet, ceea ce nu este deloc o soutie buna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.