Stilul Schabby Chic. Cand a aparut si ce il defineste

Stilul Shabby Chic este un stil sofisticat si confortabil, definit de o imagine aparent dezordonata, in incaperi foarte luminoase, pline de nuante de gri, verde, roz pal, alb sau crem. Este un stil din ce in ce mai popular deoarece reuseste sa asigure o doza mare de confort si poate combina cu succes mai multe stiluri. Este definit drept un stil feminin, motiv pentru care se regaseste adeseori in case cu o puternica prezenta feminina.

Cand a aparut stilul Shabby Chic si ce il defineste?

Designerul englez Rachel Aswell a inventat acest stil la sfarsitul anilor ’80, materializandu-si ideea de a reconditiona mobilier vechi si de a crea incaperi boeme, delicate si confortabile, care te duc cu gandul la zona rurala din Franta.

De la aparitie pana acum, stilul a evoluat constant.

De-a lungul celor 30 de ani de existenta, stilul a reusit sa se contureze in jurul unor elemente definitorii:

  1. Culori specifice, care permit amenajarea unor incaperi luminoase. Asa cum am amintit, albul, cremul, verdele sau rozul pal si nuantele de piersica sunt nuantele ce pot fi regasite in majoritatea incaperilor amenajate in acest stil.
  2. Pereti albi. De regula, peretii sunt albi. Acestia pot fi tapetati cu diverse modele sau chiar cu imitatie de caramida alba;
  3. Mobilier reconditionat, care te duce cu gandul la o perioada de mult apusa. Acest stil este pentru persoanele boeme, cu o latura artistica foarte bine conturata. Mobilierul reconditionat poate sa evidentieze aceasta latura si sa indemne la contemplare;
  4. Decoratiuni de tip vintage. Sunt foarte utilizate decoratiunile realizate manual, cu multe detalii artistice: ghivece cu flori, rame pentru fotografii, cosulete, etc;
  5. Texturi variate. In stilul Shabby Chic se regasesc o multime de texturi, ce par a fi alese aleatoriu. Acestea sunt cele care creaza dezordinea ordonata care este atat de atractiva. Poti regasi lemn masiv vopsit, accesorii cu motive florale, pereti din caramida aparenta, decoratiuni textile bogat ornamentate, etc.

Cum amenajezi o camera in stilul Shabby Chic?

Este un stil care iti permite sa dai frau liber imaginatiei. Poti sa incepi cu peretii: un tapet colorat, bine ales, o caramida aparenta alba de la Panouri-termoizolante.com, sau pur si simplu o vopsea in culori calde, pot da startul amenajarii. Dupa aceea, inspiratia va veni de la sine odata ce gasesti un nou accesoriu sau o piesa de mobilier numai buna de reconditionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.