Cum sa lucrezi in televiziune

In cazul in care te intrebi cum ar trebui sa incepi o cariera in televiziune, ai ajuns in cel mai potrivit loc. In cele ce urmeaza iti vom prezenta toate procesele si etapele implicate pentru a ajunge intr-un final la scopul propus.

Prima intrebare la care trebuie sa raspunzi este urmatoarea: Ce vrei sa faci? Care este domeniul din industria televiziunii care te atrage mai tare? Cerintele pentru fiecare domeniu in parte sunt variate si diferite, trebuie sa iei aceasta decizie in functie de dorintele si ambitiile tale.

Avantajul este ca in domeniul televiziunii poti urma un curs de televiziune general dupa care vei sti in ce directie iti doresti sa te indrepti. Urmatoarea intrebare – sa pornesti de jos, de la un post local sau de la o televiziune de nisa? Daca intrebi specialistii, unii vor fi de parere ca experienta anterioara conteaza in timp ce altii vor fi de parere ca si novicii luati de pe strada se pot descurca fara probleme. Trebuie sa ai insa cunostinte minime in domeniul televizunii daca doresti sa lucrezi la o televiziune cunoscuta.

Iata care sunt principalele abilitati si cerinte pe care trebuie sa le indeplinesti daca vrei sa lucrezi in televiziune:

  • Daca vrei sa fii operator de camera atunci nu trebuie sa ai neaparat o calificare obtinuta printr-o scoala, experienta este cheia.
  • Daca vrei sa fii actor sau prezentator atunci trebuie sa dai dovada de atribute precum incredere in sine si competentele personale sunt de obicei importante. Trebuie sa fii bun prieten cu camera de filmat – ceea ce presupune dezvoltarea unor abilitati specifice precum dictie sau prezenta scenica.
  • Daca vrei sa fii manager, producator sau regizor atunci trebuie sa ai calificari bune obtinute in scoala si un nivel de experienta rezonabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.